Cytuj Oryginalnie napisane przez lQl Pokaż post
Wg mnie to 100% wina nagrywarki, ewentualnie masz źle ustawiony book-type (powinien być DVD-ROM)
book type dla DL defaultowo jest zawsze ustawiany na DVD-ROM

Cytuj Oryginalnie napisane przez infinity Pokaż post
Witam Panowie I Panie

Mam Problem Z RNS-E ,Otóż po Nagraniu Płyty z Navi (Mapy DVD2 na rok 2010) płyta Verbatim DL ,na Navi wyskakuje że Instaluje a po chwili że płyta jest nie do odczytania .i RNS-E Się wiesza ..trzeba poczekać z 3 min i potem ok ,ale Płyty Z Navi nie czyta.czytnik jest Ok bo Mp3 i Audio czyta bez problemu.A i nagrywane jest Alkoholem 120% z Prędkością x2.4. Pomoże Ktoś??
problemem może być brudny laser, ja obecnie tak samo zmagam się z tym problemem bo tez nie moge zarzucić u siebie mapy z 0650, mam soft X--- wiec czeka mnie downgrade, inaczej nie updatuje. Potem wgram soft 0650 z płyty DVD1 2010 i zobaczymy. Laser czyściłem bo był brudny i słyszałem że to w 90% pomaga, jesli nie, to wina źle wypalonej płyty. Dam znać.

Cytuj Oryginalnie napisane przez borys1822 Pokaż post
Plyta nie jest tak istotna.
płyty jak najbardziej mają znaczenie, jak kupisz badziewną to jest większe ryzyko że navi nie przeczyta jej poprawnie, dlatego moim zdaniem warto inwestować w dobrej jakości nośniki.