Da się jakoś odpiąć czujnik temp. dla klimy? Albo najlepiej przekonfigurować mechanizm?
Da się jakoś odpiąć czujnik temp. dla klimy? Albo najlepiej przekonfigurować mechanizm?
|
klima bazuje na czujniku temperatury zewnętrznej, który jest w dokładce zderzaka. Czyli teoretycznie możesz coś z tym zrobić, np. wyciągnąć go z dokładki i owinąć czymś ciepłymnie wiem, kombinuj
![]()
Dzięki za info, ale tyle wiem
Potrzebuje rozłączyć jakoś styk (o ile to jest w ten sposób połączone) od sterownika klimy, żeby nie dostawał info o temperaturze i mógł chodzić cały czas. Albo - jeśli klima jest sterowana przez komputer - to szukam sposobu na po prostu przeprogramowanie tegoNa razie mi to bardzo powoli idzie, bo żmudne strasznie jest to szukanie po różnych forach
![]()
czujnika temperatury zewnetrznej moze nie byc w ogole a klimatyzacja w zimie i tak sie nie wlaczy, bo pomiar robi nie tylko z czujnika w zderzaku ale rowniez np z czujnika naslonecznienia maski, z czujnika w desce rozdzielczej (kratka kolo radia ) itd
zycze powodzenia w zawijaniu czujnikow, a jeszcze wiekszego w przeprogramowaniu sterownika klimatyzacji
na forach na pewno znajdziesz. o ile jeszcze bedzioesz mial mozliwosc zeskanowania i przeprogramowania, normalny chiptuning klimatronika, lol
Nie pomagam na PW, nie muszę
Od tego jest forum i tematy na nim
Panowie dziś klima przebiła samą siebie. Miałem nastawiony na max nawiew i temp. na szybę i co zauważyłem?? Snieżynkna na panelu sie zaświeciła, mogłem ją włączac i wyłaczac do woli. Aż do momentu gdy samochód zostawiłem w garażu i ostygł. I sam już nie wiem co jest..
A czytałeś w ogole ten temat?
Jezeli czujnik klimy odczyta temp zew ponizej 5 st (+- kilka % bledu pomiarowego) to nie wlaczysz klimy.A jak auto nagrzeje sie i ciepełko z silnika ogrzeje ten czujnik ktory jest w zderzaku to klime da sie uruchomic do czasu az bedzie znow ponizej +5st na czujniku.
Ważne jest jaka temp odczytuje czujnik a nie jaka jest na polu xd
Sprawdzałeś w panelu klimatyzacji poprzez funkcje diagnostyczne jaka odczytuje temp? o ile sie nie myle dla 72-kanałowego i 76cio jest to kanał odczytu nr 59 (temp zderzaka)
Mam drobny problem. Prawdopodobnie ktoś za mocno dokręcał śrubę mocującą przewody do zaworu rozprężnego i zerwał gwint . Czy da się coś z tym zrobić, np gwintować? Czy też jest to część nie do naprawy i wymienia się na nową?
Wymiana klap od klimy po stronie kierowcy to faktycznie jakis karkolomny wyczyn wymagajacy rozbierania calej deski albo calego tunelu?
Czy moze da sie to zrobic w jakis mniej desktrukcyjny sposob?
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)