Strona 93 z 147 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 921 do 930 z 1464

Temat: Klimatyzacja, czyszczenie, serwis, problemy

_XaL_
    Guest

Domyślny

Da się jakoś odpiąć czujnik temp. dla klimy? Albo najlepiej przekonfigurować mechanizm?

MarrciN's Avatar
    Data dołączenia
    May 2009
    Miasto
    GA
    Auto
    AUDI
    Model
    S3 8V
    Silnik
    inny
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

klima bazuje na czujniku temperatury zewnętrznej, który jest w dokładce zderzaka. Czyli teoretycznie możesz coś z tym zrobić, np. wyciągnąć go z dokładki i owinąć czymś ciepłym nie wiem, kombinuj

_XaL_
    Guest

Domyślny

Dzięki za info, ale tyle wiem
    Potrzebuje rozłączyć jakoś styk (o ile to jest w ten sposób połączone) od sterownika klimy, żeby nie dostawał info o temperaturze i mógł chodzić cały czas. Albo - jeśli klima jest sterowana przez komputer - to szukam sposobu na po prostu przeprogramowanie tego Na razie mi to bardzo powoli idzie, bo żmudne strasznie jest to szukanie po różnych forach

Miro's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2005
    Miasto
    Kraków i okolice
    Auto
    Biały Smok
    Model
    Inny
    Silnik
    2.0T CCZA
    Podziękował
    129 razy

Domyślny

czujnika temperatury zewnetrznej moze nie byc w ogole a klimatyzacja w zimie i tak sie nie wlaczy, bo pomiar robi nie tylko z czujnika w zderzaku ale rowniez np z czujnika naslonecznienia maski, z czujnika w desce rozdzielczej (kratka kolo radia ) itd
    zycze powodzenia w zawijaniu czujnikow, a jeszcze wiekszego w przeprogramowaniu sterownika klimatyzacji
    na forach na pewno znajdziesz. o ile jeszcze bedzioesz mial mozliwosc zeskanowania i przeprogramowania, normalny chiptuning klimatronika, lol
    Nie pomagam na PW, nie muszę
    Od tego jest forum i tematy na nim

bioly31's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    Gorlice
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez bioly31 Pokaż post
    Witam. Mam problem z uruchomieniem Klimy. Na poczatku myslełem że zeszedł gaz, ale dobiłem sprawdziłem szczelnosc i ma byc wszystko ok. Ale klima dalej sie nie załącza. Na krótko startuje ale nie mozna jej właczyc z panelu. Panel sprawdzany i jest ok. Jak ktos wie co to moze byc to dajcie znac tutaj albo na PRIV

Cytuj Oryginalnie napisane przez bioly31 Pokaż post
    Nie nie panowie. Klima juz końcem lata przestała działac. Tylko mnie nie bylo i nie miał sie kto za to zabrac. Własnie mechanik to samo mi mowił ze to bedzie przez tem. otoczenia. Ale gdy mu powiedziałem ze ona w lecie padła to zaczą cos myślec i doszedł do wniosku że to może byc Czujnik Ciśnienia Klimatyzacji. Tylko nie wiem czy to może byc to

Panowie dziś klima przebiła samą siebie. Miałem nastawiony na max nawiew i temp. na szybę i co zauważyłem?? Snieżynkna na panelu sie zaświeciła, mogłem ją włączac i wyłaczac do woli. Aż do momentu gdy samochód zostawiłem w garażu i ostygł. I sam już nie wiem co jest..

pila24's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    ZBI
    Auto
    sczała
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

A czytałeś w ogole ten temat?
    Jezeli czujnik klimy odczyta temp zew ponizej 5 st (+- kilka % bledu pomiarowego) to nie wlaczysz klimy.A jak auto nagrzeje sie i ciepełko z silnika ogrzeje ten czujnik ktory jest w zderzaku to klime da sie uruchomic do czasu az bedzie znow ponizej +5st na czujniku.

bioly31's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2010
    Miasto
    Gorlice
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ALH

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez pila24 Pokaż post
    A czytałeś w ogole ten temat?
    Jezeli czujnik klimy odczyta temp zew ponizej 5 st (+- kilka % bledu pomiarowego) to nie wlaczysz klimy.A jak auto nagrzeje sie i ciepełko z silnika ogrzeje ten czujnik ktory jest w zderzaku to klime da sie uruchomic do czasu az bedzie znow ponizej +5st na czujniku.

A Ty czytałeś moje wcześniejsze posty ??
    Jak juz pisałem klima przestała działac początkiem jesieni jak temp. na polu miala ok.+20*C

pila24's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2009
    Miasto
    ZBI
    Auto
    sczała
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Ważne jest jaka temp odczytuje czujnik a nie jaka jest na polu xd
    Sprawdzałeś w panelu klimatyzacji poprzez funkcje diagnostyczne jaka odczytuje temp? o ile sie nie myle dla 72-kanałowego i 76cio jest to kanał odczytu nr 59 (temp zderzaka)

grendolf's Avatar
    Data dołączenia
    Jan 2011
    Miasto
    Nysa
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU
    Podziękował
    raz

Domyślny

Mam drobny problem. Prawdopodobnie ktoś za mocno dokręcał śrubę mocującą przewody do zaworu rozprężnego i zerwał gwint . Czy da się coś z tym zrobić, np gwintować? Czy też jest to część nie do naprawy i wymienia się na nową?

kuebk's Avatar
    Data dołączenia
    May 2010
    Miasto
    Berlin
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0 TDI CR CBBB (170KM)
    Podziękował
    32 razy

Domyślny

Wymiana klap od klimy po stronie kierowcy to faktycznie jakis karkolomny wyczyn wymagajacy rozbierania calej deski albo calego tunelu?
    Czy moze da sie to zrobic w jakis mniej desktrukcyjny sposob?

Strona 93 z 147 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Zasady postowania