ja cały olej spuściłem zrobiłem zabieg uleciało może 100ml naprawde zróbcie to sami
ja cały olej spuściłem zrobiłem zabieg uleciało może 100ml naprawde zróbcie to sami
|
michalski ja tego sam nie robiłem, robił mi to mechanik, uznał ze uszczelka jest dobra, nie zesztywniała, po prostu albo była złe ułozona albo na mrozie troche zesztywniała, obsmarował silikonem i zobaczymy, jak bedzie tak nadal to następnym razem juz sam to sobie wymienie
---------- Post dodany 06-02-12 o 17:38 ----------
jak ja dzisiaj obserwowałem to wyleci Ci tyle oleju ile jest w tej chłodnicy oleju, tak mi tez mówił mechanik bo sam byłem ciekaw tym bardziej ze nie miałem zadnego na dolewke, tak wiec jesli masz dobry stan oleju to po wymianie możesz nadal jechac, nie powinno spasc mniej niż minumum, ale lepiej jakbyś miał, tak na wszelki wypadek z pół litra oleju tego co jest wlanyja od mechanika normalnie do domu dojechałem, na bagnecie nadal był stan w tym zagłebieniu na bagnecie
![]()
W benzynie może i 100ml poleci ale nie w Dieslu który ma wkład oleju i cały olej z niego ścieknie.
Michalski to może podpowiesz jak to zrobić??
Witam
Mam ten sam problem. Olej mi wyciekal przez chlodniczke oleju. Kupilem uszczelke (038 117 070A) jak sie okazalo jest nie wlasciwa do mojego auta. Moj silnik to ASV. Auto stoi teraz u mechanika a ja potrzebuje uszczelki tej co na zdjeciu( ta co lezy pod spodem) http://imageshack.us/photo/my-images...032011441.jpg/ wyczytalem ze jest to 038 117 070B. Mój problem polega na tym, że nie wiem gdzie moga ja kupic? Udało sie to juz komus, prosze o porade gdzie szukac
Przerabiałem to samo u siebie.Niech mechanik wyjmie z chłodnicy oleju plastikowy wkład który w nią wchodzi bo występuje to razem z tym wkładem.W tym przypadku tylko ASO
Jutro jak będę w pracy postaram się skoczyć na garaż i wziąć oryginał pudełko ze starym uszczelnieniem i tym plastiku o którym mówię i podam numer OE.
Cholera nie dałem edytowania :/
Mechanik powiedzał ze oring mi rozerwało, jest to prawdo podobnie wina oleju 10w40 zaczyna przy -30 zmieniac konsystencjie i zamarza, powiedzał że 5w50 bedze idealny dla mnie tzn 1.8 t przebieg 200 tys.
10W-xx ma odpowiednią lepkość i pompowalność umożliwiając prawidłowe działanie silnika do -30oC
teoretycznie to by wygladało tak 5W-xx zamarza przy -35, a zarazem parametr xW-50 zapewni lepszą lepkosc na rozgrzanym silniku
Co Wy o tym sadzicie????
Ostatnio edytowany przez johny1392 - 06-02-12 o 23:28
Ostatnio edytowany przez $iwy - 07-02-12 o 07:28
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)