Strona 38 z 218 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 371 do 380 z 2179

Temat: Auto Detailing - Pytania, Odpowiedzi

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez wojt Pokaż post
    Cleaner CG Wet Mirror Finish, na to Collinite 476, a następnie CG Butter Wet Wax - dla lepszego looku niż Colli.
    he he dobry mix ciekawa jestem jak się będzie trzymało koniecznie napisz.

Aplikatorem piankowym, czy może lepiej bawełnianym
    piankowym.

Pomiędzy nałożeniem Colli a Butter waxa minie około 11 godzin.
    powinno wystarczyć. Ideałem by było 24h ale Colli to nie natural więc się tak nie poci.

Napisz na sklep@pielegnowacauto.pl i zapytaj o forumowy rabat!
    Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Data dołączenia
    Jan 2012
    Miasto
    toruń
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

witam! poszukuję jakiegoś niedrogiego a skutecznego wosku. Co byście mi polecili na srebrny lakier?

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez remas Pokaż post
    witam! poszukuję jakiegoś niedrogiego a skutecznego wosku. Co byście mi polecili na srebrny lakier?
    Cześć,
    wszystko zależy czego oczekujesz od wosku- czy ma być bardziej trwały czy lepiej wyglądać A może po prostu sealant zamiast wosku? Dłużej się będzie trzymał a na srebrnym lakierze dalej fajny efekt. Jeżeli chodzi o sealant to np: http://www.pielegnowacauto.pl/promocje/czasowe-obnizki-cenowe/sonus-paint-sealant-237ml.html
    Jeżeli jednak wosk naturalny to: http://www.pielegnowacauto.pl/wosk-naturalny-poorboy-s-world-natty-s-paste-wax.html[/url] lub no tester Dodo Juice: [url]http://www.pielegnowacauto.pl/kosmetyka-samochodowa/testery/dodo-juice/wosk-dodo-juice-light-fanstastic-soft-wax-tester-30-ml.html
    Pamiętaj, że jeżeli chodzi o efekt końcowy to najważniejsze jest przygotowanie lakieru- porządne mycie, odsmolenie, wyglinkowanie i usunięcie oksydacji z lakieru (przynajmniej ręcznie).

Wiolka

Kosmetyki samochodowe, materiały polerskie oraz lakiernicze. Usługi z zakresu auto detailingu. Odwiedź nas na www.pielegnowacauto.pl lub www.jak.pielegnowacauto.pl

Data dołączenia
    Jan 2012
    Miasto
    toruń
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.6 AVU

Domyślny

a jaka jest róznica między woskiem a selantem ? Szczerze powiem ze nigdy sie ine bawiłem w odsmolanie i glinkowanie ani usuwanie oksydacji, tak że nie wiem czy sie za to nawet brać. Miałem zamiar po dokładnym umyciu i wytarciu na sucho nawoskowac samochód w celu ochrony( promienie słoneczne) i może troche lepszego wyglądu

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez remas Pokaż post
    a jaka jest róznica między woskiem a selantem ?
    pisząc wosk mam na myśli "wosk naturalny lub hybrydowy- czyli produkt z dodatkiem naturalnego wosku- Carnauby). Sealant to polimery (zazwyczaj są bardziej trwałe i dają taki szklisty efekt).
    Tutaj: http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/schemat-kompleksowego-czyszczenia/[/url] masz schemat kompleksowego czyszczenia. Do usuwania smoły polecamy, np. Prickbort'a http://www.pielegnowacauto.pl/prickb...smoly-1-l.html do lotnej rdzy IronXa: [url]http://www.pielegnowacauto.pl/srodek-do-usuwania-zanieczyszczen-metalicznych-cquartz-ironx-500ml.html
    Parę słów o glinkowaniu na naszym blogu: http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/kolejny-etap-czyszczenia-glinkowanie/
    Niestety wosk czy salant położony na nieprzygotowaną powierzchnię bardzo szybko spływa, no i efekt nie jest tak dobry

nosus's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    rozogi-szczytno-olsztyn
    Auto
    audi
    Model
    S3 8L
    Silnik
    1.8T AMK
    Podziękował
    16 razy

Domyślny

ja potrzebuję wosk który daje efekt "mokrego lakieru"

Wiolka's Avatar
    Data dołączenia
    Nov 2006
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    19 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez krzyss Pokaż post
    Dach mam materialowy, tylko troche boje sie uzywac nie znanych srodkow... impregnowaliscie juz tym dach w cabrio ? jak to sie zachowuje po impregnacji, nie wysusza dachu ? nie powoduje ze material twardnieje, oraz czy go nie odbarwia ? Jak wplywa na uszczelki gumowe ?
    Nie no nie polecilibyśmy produktu, który mógłby zrobić "kuku"
    Na naszym blogu jest filmik http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/...tkanin-nowosc/ nagrany przez dystrybutora. Ocyzwiście jeżeli nie masz przekonania to nie namawiam

Cytuj Oryginalnie napisane przez nosus Pokaż post
    ja potrzebuję wosk który daje efekt "mokrego lakieru"
    Poszło PW

krzyss's Avatar
    Data dołączenia
    Jun 2007
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    smart
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    3 razy

Domyślny

No dobra skoro twierdzisz sie ze nadaje to biore, a co do umycia dachu przed impregnowaniem ?
    krzyss vel Qkill
    Bylo 3 x A3 a teraz jest smart roadster

pielegnowacauto.pl's Avatar
    Data dołączenia
    Mar 2011
    Miasto
    Warszawa
    Auto
    BMW
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

krzyss dach odkurzasz. Następnie umyć za pomocą APC. Chyba coś brałeś od nas, prawda? Spryskujesz i czyścisz szczoteczką z miękkiego włosia, a następnie wilgotną microfibrą ściągasz ten brud. Możesz również użyć środka do czyszczenia tapicerki. Później spłukujesz i osuszasz ręcznikami. Jak dach będzie totalnie suchy to usuń drobne pyłki za pomocą rolki do ubrań. Teraz możesz już aplikować impregnat. Najlepiej dwie warstwy, tak żeby nie pominąć żadnego centymetra

Data dołączenia
    Mar 2012
    Miasto
    Podkarpacie RJS
    Auto
    Audi A3 99/00
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    7 razy

Domyślny

Witam, chciałbym troszkę odnowić lakier w moim samochodzie (granatowy metalic). Na początek prac myślę go solidnie wymyć następnie potraktować pastą lekko ścierną TEMPO(chyba że proponujecie jakąś inną). Następnie jakiś wosk koloryzujący z kredką aby zapolerować rysy i tu moje pytanie, co wybrać Carplan czy Turtle Wax? I co następnie radzicie zrobić? Jakiś wosk czy coś w tym stylu? Chciałbym uzyskać wet look. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Strona 38 z 218 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Zasady postowania