Nadmuch centralny cały czas dmucha - nie zamyka się
Witam
Byłem na odgrzybianiu klimy i mam za swoje.
Problem jest taki że z bocznych nawiewów na desce leci cały czas powietrze moge je wyłaczyć, właczyć "ogrzewanie" przedniej szyby, ale cały czas leci dodatkowo z tych nawiewów, a wczesniej sie zamykały normalnie.
Znalazłem zdjecia jak to wygląda w środku i zaznaczyłem klapy, zaznaczona na niebiesko to klapa do nawiewów po srodku deski i ona działa ok, a te boczne białe sa prawdopodobnie do tych nawiewów które nie działają poprawnie.
http://images66.fotosik.pl/888/d1f9ce7db2be6500m.jpg
Ogolnie to byłem przy tym i "spec" wepchnął na hama rurke(od strony kierowcy) i wydawało mi sie własnie ze coś tam strzeliło, od pasażera poszło normalnie ale obydwa nadmuchy nie działają juz dobrze.
Może ktoś to rozbierał i wie jak to dokładnie działa? czy możliwe jest przestawienie klap czy coś musiało sie połamać? VCDS adaptacje klap robi i jest bez błedów.
Kanał wlotowy klimatyzacji
Witam
Zabrałem się za wymianę filtra przeciwpyłkowego i lecę wg instrukcji z warsztatu:
Kod:
Środek do odgrzybiania wstrząsamy i trzymamy przez jakieś 5 min na słońcu (dla późniejszej łatwiejszej i lepszej jego aplikacji). Wyłączamy klimę przyciskiem ECONO, uruchamiamy pobieranie powietrza z kabiny (ta zakręcona strzałka), dajemy nawiew centralnie na deskę rozdzielczą i rozkręcamy wiatraki na full. Nakładamy długą dyszę na preparat. Wprowadzamy dyszę najgłębiej jak się da do kanału wlotowego klimatyzacji (od strony komory filtra oczywiście). Załączamy spray i psikamy prawie do jego wyczerpania (zostawiamy sobie co nieco na kratki wentylacyjne). Potem wyłączamy nawiew a resztę środka grzybobójczego wprowadzamy w poszczególne kratki wentylacyjne tj. wprowadzamy dyszę najgłębiej jak się da, załączamy spray i powoli, podczas działania spraya wyciągamy dyszę na zewnątrz. Czynność powtórzyć dla każdej kratki.
Odczekajmy z 5 minut. Zakładamy nowy filtr p.pyłkowy. Skręcamy całość...
Z klimatyzacji można korzystać po upływie ok 15 min od procesu odgrzybiania.
Gotowe.
Gdzie jest wspomniany kanał wlotowy klimatyzacji? Nie wiem gdzie wprowadzić wężyk tego preparatu do czyszczenia..
sebad13 następnym razem pisz w istniejących tematach