Witam czy mogę na sprężarkę dać 12v? i zobaczyć czy działa czy sie uszkodzi cewka?
Printable View
Witam czy mogę na sprężarkę dać 12v? i zobaczyć czy działa czy sie uszkodzi cewka?
Cewka nie ma biegunowości.
Witam. Klime dziś nabiłem i nie chłodzi wogóle :( Szczelność sprawdzona i jest dobra, sprężarka włącza się i chodzi, czyjnik na wężu aluminiowym sprawdzałem i gdy go odłącze klime rozłączy po podłączeniu włącza spowrotem kompresor. Wentylatory chodzą, węże ciepłe. Co mogę jeszcze sam sprawdzić i co może byc przyczyna? Audi a3 8l, 1998r, 1.9 110 KM
Skoro sprezarka włącza się i węże ciepłe to może nie działać zawór rozprezny. Trzeba sprawdzic cisnienia. Ewentualnie wielowypust na sprzegle obrobiony i naped nie przechodzi na sprężarkę.
Wysłane z S3
Xxxxx
Andrzejhg
Przyczyną braku napięcia był uszkodzony termowyłącznik klimatyzatora F163 (numer OEM 191919369A). Pomogło zamostkowanie przelacznika.
Hej kolego, możesz wstawić foto bo mam podobny problem ale nie mogę zlokalizować tego czujnika, chyba że polifcie są gdzieś indziej?
Witam, bylem nabic klime bo nic nie wialo chlodem, klima nabita i dalej nie chlodzi - podpial pod kompa wyskoczyl blad od silniczka sterowania obiegiem zew/wew. i mowil zebym najpierw to ogarnal, no to wyciagnalem poczytalem ladnie skleilem to kolko ktore lubi pekac i dziala ladnie sterowanie, a dalej nie chlodzi. A sytuacja wyglada tak ze podczas wlaczania sniezynki obroty podskakuja na moment(przez to wydawalo mi sie ze sprezarka dziala, ale chyba jednak nie dziala bo nie pstryka) wentylator maly rowniez sie nie kreci (kreci sie jedynie jak zalaczy sie duzy zeby schlodzic silnik i pracuja przez chwile oba), i tu moje pytanie jak podlaczyc sprezarke na krotko, naczy wiem ze kablem do akumulatora ale ktory pin odpowiada za sterowanie czy cos?
Edit: Z ciekawosci zmostkowalem ten termo-wylacznik co jest porzed czujnikiem temp. silnika na rurze od chlodnicy i zaskoczyla sprezarka i wentylatory :D, chociaz sprezarka tak troche chalasuje, nie wiem czy to normalne, glosno nie ale slychac ja pod maska jak sie wlaczy.
Ale najwazniejsze ze zima w aucie :D
Niestety u mnie w polifcie nie ma termo-przełącznika o którym koledzy piszecie, szukałem i nic nie znalazłem, ale w dodatku oprócz tego, że za niskie napięcie idzie do sprężarki( ok.8,8V) dzisiaj wywaliło mi bezpiecznik 7,5A na pozycji 5 w skrzynce bezpieczników, co spowodowało brak działania (w ogóle zasilania) na klimatroniku. Po paru godz. szukania w instalacji od samej skrzynki okazało się że zwarcie jest w samym czujniku wysokiego ciśnienia, poprzez który pewnie i nie włącza kompresora. Jeśli jest inaczej i się mylę poprawcie koledzy.
Witam, nabiłem dzisiaj klimę i wszystko chodzi elegancko. Mam jedno pytanie czy po zgaszeniu silnika normalnym jest że słychać ciche syczenie w okolicach sprężarki? Wcześniej nigdy nie zwróciłem na to uwagi a teraz wymieniłem sprężarkę bo stara miała małą nieszczelność i nie wiem czy ta jest 100% sprawna?
A u mnie jest troszke inny problem z klimą, w grudniu nabijałem i teraz kiedy w końcu zrobiło sie gorąco uruchomiłem klime i nic, dopiero przy 3tyś obrotów coś czuć że delikatniej zimniejsze powietrze z kratek wychodzi ale to delikatnie ze lepiej okno otworzyć, klima sie wlacza bo slychac i obroty nawet delikatnie wzrastają, patrzylem na te sprzegiełko to sie włacza, obstawiał bym na padniętą sprezare chociaż te weze aluminiowe są zimne nawet bardzo ale dopiero jak sie przytrzyma samochod na 3tys obrotach z 10sekund.
Co zrobić najpierw żeby na koszty sie nie naciąć. a3 8l 2002r. 1.8t polift.
Ja mam problem, że jak włączam klimę to czasami tak słabo rusza z 2,1 jakby miał zgasnąć. Dodaje wtedy jeszcze więcej gazu i jakoś rusza ale tak jest tylko czasami i wydaje mi się, że nie tak powinno być. Pomożecie?
Witam,
U mnie klima chłodzi dosyć słabo, czynnik jest banity 780 g, przy temperaturze otoczenia 30 C LP jest 3 bary, a HP 15 bar. Temperatura powietrza z kratek ok 14 C, co moze być przyczyną? Zabrudzony skraplacz? Choć na pierwszy rzut oka nie widać, zeby był brudny.
Cisnienia ok. Czy grube węże są zimne?
Jeśli tak to może klapa od zimnego powietrza nie działa. Trzeba sprawdzić vagiem.
Wysłane z S3
A ja mam taki problem a mianowicie:
Jak działa klima to jest wszystko ok, natomiast jeśli ją wyłączę to czuć strasznie wilgocią i śmierdzi starą mokrą szmatą dzieje się tak od kilku dni odkąd zaczęły się upały. Co to się może dziać??
Witam.
Nabiłem wczoraj klime i nie chłodzi (leci ciepłe powietrze). Nie załącza się sprężarka. Pod podpięciem komputera nie ma żadnych błędów. Gościu, który mi sprawdzał z elektrykiem mówił, że sprężarka dostaje prąd na dwie sekundy, a potem nie dostaje prądu. Mówił, że może być zepsuty panel sterowania na 99%. Nie wydaje mi się, żeby miał rację. Czytałem tu o jakiś przekaźnikach itp. Co może być przyczyną, co sprawdzić? Auto Audi a3 8l 2001r.
grzesztof a kiedy robiłeś odgrzybianie?
no właśnie we wrześniu minie 2 lata jak mam auto i nigdy nie robiłem odgrzybiania jedynie co robiłem przy klimatyzacji to ją napełniałem
A czy przy odgrzybianiu jechać do jakiegoś serwisu czy wystarczy zrobić zabieg czymś takim?
http://allegro.pl/odgrzybianie-odkaz...253716252.html
Kiedys czytałem ,ze potrafi zejsc nawet do 4-7*C
Czy takie preparaty będą ok??
1. http://allegro.pl/serwisowy-odgrzybi...299501616.html
2. http://allegro.pl/wurth-odgrzybiacz-...312109090.html
Z tego co czytałem to najpierw rozpylić preparat z pozycji 1 a późnij 2.
Co o tym sądzicie??
Siema, mam problem z klimą, która w sumie działa. Jednak jej sprawność jest trochę ograniczona ;) Kiedy silnik złapie temp. ok 70 stopni, klimatyzacja przestaje chłodzić (zawsze powtarza się to przy takiej samej wartości). Śnieżka na panelu klimatronika pozostaje bez zmian. Klimatyzacja była nabijana, jest szczelna, bezpieczniki przy akumulatorze sprawdzone. Brak błędów na vagu.
Termowyłącznik na wężu od płynu chłodzącego. Ten 2 pinowy na prawo do filtra oleju. Zewrzyj 2 styki na wtyczce i powinna działać.
Wysłane z S3
Co może być przyczyną nieszczelności układu klimatyzacji? Są jakieś typowe usterki które znacie?
Przeczyściłem ten styk i tym razem klimatyzacja przestała chłodzić przy 90 stopniach. Termowyłącznik do wymiany? Odpalę klimatyzację jeszcze raz na zimnym silniku i zobaczymy czy znowu się wyłączy przy 90.
Po odpaleniu silnika przy 70stopniach - jak trochę ostygł, klimatyzacja ani wentylatory się nie załączają.
Przeczyszczenie styków nic nie da. Po prostu termowyłącznik działa nieprawidłowo. Powinien rozłączać dopiero przy 119 stC. Tak jak mówiłem wcześniej zewrzyj dwa kable jakimś drutem tymczasowo.
Wysłane z S3
13.06.2014
objawy bardzo słabe chłodzenie
Klimatyzacja nabita, węże twarde ale słabo zimne, przełącza się, zapadki wewnątrz zmieniają się, 2 wentylatory na chłodnicy działają, ale z nawiewów wydobywa się bardzo słabo ochłodzone powietrze. Nadkole plastikowe od strony pasażera cale mokre, na podłużnicy też zbiera się woda.
Jakieś podpowiedzi?
Sprawdziłem rzecz którą przeczytałem kilka postów wcześniej mianowicie, jak odpalę samochód na zimnym silniku (mniej niż 60) to węże od klimy wchodzące do kabiny samochodu są lodowate, po czasie stają się normalne ni to ciepłe ni zimne i klima przestaje chłodzić, na początku czuć przy nawiewie zimne powietrze. Czy przyczyną jest ten czujnik który powinien wyłączać klime przy 119 stopniach? Który to czujnik? prosiłbym o obraz w etce
14.06.2014
Jednak dalej coś nie tak ... zmostkowałem czujnik klima działała przy temp silnika 90 było ok. dziś znów nie działa tak jakby raz działa raz nie, albo wyłącza się w trakcie ... prośba o help dalej.
15.06.2014
Zmostkowałem przewodem głośnikowym grubym z zalutowanymi końcówkami, sprawdzałem teraz różne metody
1. Na podłączonym termowyłączniku klima nie włącza się w ogóle na temp silnika 90
2. na zmostkowanym termowyłączniku klima włącza się chłodzi chwile i przestaje dochodzić zimny płyn czy co idzie wężami do nagrzewnicy (dotykam srebrnego węża od klimy wchodzącego do kabiny) - wąż staje się bardzo szybko zimny utrzymuje taki stan chwile po czym wraca do temp otoczenia - jakby coś rozłączyło sprężarkę.
3. Jeśli wyłączę klime z kabiny, gdy już nie chłodzi (przy zmostkowanym termowyłączniku) i ponownie włączę czasem załącza się z powrotem na chwile chłodzi i po jakimś czasie znów przestaje.
4. Klima działa za każdym razem gdy wyłączę silnik i uruchomię go na nowo ( przy zmostkowanym termowyłączniku
Słychać wyraźnie przekaźnik przy włączaniu klimatyzacji.
Wg. mnie (słaba wiedza w temacie) albo coś rozłącza sprężarkę, albo ona jest wadliwa.
AHA na VAGu 0 błędów klimy.
16.06.14
Po podłączeniu kompresora klimy na krótko działa i jest bardzo wydajna ... jakaś podpowiedź?
w którym miejscu pod autem jest odpływ z parownika???
czyli jak dobrze zrozumiałem to jest owy odpływ z parownika chcę się upewnić ponieważ chce odgrzybić klime i mam jeszcze pytanie czy preparatem do odgrzybiania moge popsikać pomiędzy klapkami pod filtrem kabinowym???
http://i1339.photobucket.com/albums/...pse4c01a36.jpg
Dokładnie to jest odpływ z parownika :) W większości środków zaleca się wprowadzenie wężyka z chemią przez ten otwór :)
Co do zapodania pianki pomiędzy klapki... ja bym to zrobił ale na wyjętym wentylatorze, podłożył coś pod ten otwór ( w razie spływania) a resztę zebrał jakąś szmatką. Przy okazji jak wyjmiesz wentylator to będziesz miał dostęp do parownika od drugiej strony i też będziesz mógł zapodać chemię.
Panowie co może odpowiadać za dostarczenie prądu do sprężarki? Sprawdzane było i sprężarka co parę sekund dostaje impuls... Gdy do sprężarki doprowadzony był prąd klima zaczeła chłodzić. Jakiś przekaźnik? Gdzie się znajduje?
dla TDi:
Czujnik cisnienia klimy znajduje się na metalowym przewodzie od klimy przy ścianie grodziowej w okolicy prawego kielicha. Taka czarna beczułka z kwadratową 4 pinową wtyczką dla przedlifta i półokrągłą wtyczką dla polifta.
Termowyłącznik wiem, że w przedlifcie jest na górnym grubym przewodzie chłodzącym przy silniku na samej górze po stronie kierowcy, dwupinowy.
Witam, mam następujący problem w moim A3, w którym siedzi AGN 1.8, 125KM. Otóż gdy silnik pracuje z wyłączoną klimatyzacją to wszystko jest w porządku, w momencie kiedy włączę klimatyzacje, to koło po którym porusza się pasek rozrządu zaczyna bić, żeby za dużo nie tłumaczyć, a żeby było wiadomo co co chodzi to wrzucam link do filmiku, który nagrałem, na którym widać jak pracuje sprężarka klimatyzacji kiedy klima jest wyłączona i w momencie kiedy zostaje ona załączona. Z góry dziękuje za wszelką pomoc.
https://www.youtube.com/watch?v=hMTwsdOtZdY
W jaki sposób się to kręci jak nie ma paska? :D
Wygląda na to że łożysko koła pasowego ma luzy.
http://photos01.istore.pl/12694/photos/big/526208.jpg
Pasek jest od "wewnętrznej" strony, filmik natomiast kręcony od zewnętrznej. Oczywiście o ile te pytanie było skierowane do mnie :P wymienić całe sprzęgło wraz z kołem czy wystarczy wymienić jakiś konkretny element?
Mam wrażenie że jestem w "D". Gdzie nie zajrzę, gdzie nie wejdę, jakiego linka nie otworzę, nigdzie nie ma sprzęgła do mojej sprężarki. Nawet wujek google mi nie pomaga. Otóż znalazłem dwa sprzęgła do klimatyzacji, gdzie pierwsze z nich pasuje do następujących sprężarek: 1J0820803F, 1J0820803J, 1J0820803K, 1J0820803L, 7H0820803B, YM2H19D629BA, YM2H19G629BB, a drugie do: 1J0820811M, 1J0820811L, 1J0820811H, ja natomiast mam sprężarkę oznaczoną jako 1J0820803A. Wielkiej różnicy nie widzę, w zasadzie tylko ostatnia litera jest inna i choć nie ukrywam, że jestem zielony w dziedzinie mechaniki to jednak własne wnioski wyciągam i wydaje mi się, że skoro wymieniono z osobna "F", "J", "K", "L", oraz "B" to znaczy, że jednak czymś się od siebie różnią i ostatnia litera z oznaczenia nie jest tam bez potrzeby. Czy ktoś ogarnięty mógłby rozwiać moje wątpliwości w tym temacie? Czy moja teoria jest trafna, czy mogę ją sobie wsadzić tam gdzie jest ciemno i bez obaw kupić wcześniej wspomniane sprzęgło?
Nie ma znaczenia litera na końcu. Bedzie pasować to pierwsze.
Wysłane z S3
witam serdecznie proszę o pomoc, nie działa mi klima tzn nie załącza się kompresor choć wymieniłem cewkę co może być przyczyną? i jeszcze jedno pytanie czy wałek w sprężarce na który nachodzi sprzęgiełko powinno się kręcić dookoła czy ma blokować go?
Pierwsze trzeba sprawdzić czy prąd dochodzi do sprężarki. Jezeli nie to pewnie któryś czujnik rozłącza obwód.
Koło pasowe jest ułożyskowane na korpusie sprezarki a tarcza zabierakowa jest przymocowana do wałka na wielowypuście. Koło pasowe kreci sie cały czas a tarcza tylko po załączeniu klimy.
Wysłane z S3
Od trzech dni mam problem z klimatyzacja nie zalacza sie nawiew dziala lecz tylko dmucha cieplym powietrzem? Dodam ze klimatyzacja jest nabita bezpieczniki sprawdzalem?
Potwierdź mi proszę czy ten termowłącznik to to co pokazałem na zdjęciu?
http://static.pokazywarka.pl/bigImag...2/12085057.jpg
http://static.pokazywarka.pl/bigImag...2/12085061.jpg
dziś rozmawiałem ze znajomym który mówił o dezynfekcji klimy przez zamrażanie parownika (podobno jest taka maszyna która zamiast psikać chemią zamraża go) Słyszał ktoś o takiej metodzie, a jeśli tak czy jest skuteczna?
Panowie czy kompresor może być mało wydajny i przez to nie chłodzić i do wymiany? Na początku chłodzi a za chwilę co raz słabiej.
Czy przy włączonej klimie u was załączają się oba wentylatory ?
iknife tak to jest ten
Darknez kompresor może być mało wydajny, ale jego wymiana to ostateczność. Może jest mało czynnika lub po prostu klima się wyłącza po jakimś czasie. Trzeba sprawdzić ciśnienia, zawór itp. Oba wentylatory u mnie pracują.
Wysłane z S3
Sprezarka na krotko sie zalacza...
Witam specjalistów
Panowie proszę podpowiedzcie gdzie znajduje się odprowadzenie wody z klimy w naszych atrójkach. Mam wrażenie, że u mnie się zapchało bo zawsze sucho. Nie mogę namierzyć tego odpływu.
Z góry dzięki.