emde666, rozmawiałam dzisiaj z konsultantką z Link4 i powiedziała mi, że mają w ofercie minicasco - ubezpieczenie od kradzieży, pożaru i ubezpieczenie szyb. nie wiem tylko czy można to wykupić samo, bez OC.
Printable View
emde666, rozmawiałam dzisiaj z konsultantką z Link4 i powiedziała mi, że mają w ofercie minicasco - ubezpieczenie od kradzieży, pożaru i ubezpieczenie szyb. nie wiem tylko czy można to wykupić samo, bez OC.
Dzieki, Juz mi sie udalo :) W PZU sie zgodzili na minicasco. Ogolnie problem polegal na tym, ze auto o wiekszej wartosci "(chyba ponad 20 tys) wymagalo zgody z centrali PZU.
W kazdym badz razie OC w link4, znizki 25% : 1100 zl,
Minicasco z PZU, 0% znizek: niecale 1500 zl.
pzdr. :)
emde666, tak dużo? ja dzisiaj w Commercial Union Direct ubezpieczyłam swój - OC + AC, 60% zniżek OC + 20% zniżek AC mojej mamy i pewnie jakaś zwyżka za mój wiek = 1900 zł (2200 zł przy rozłożeniu na 4 raty)
hmmm a czemu nie wzielas minicasco w link4, zawszel mi sie wydawalo ze kazdy direct jest tanszy od pezetu.
sekwana, ponieważ ja nie chciałam minicasco tylko pełne AC. najtaniej wyszło w CU Direct, w Link4 czy innych Liberty Direct było o kilkaset złotych drożej. Podobna cena mi wyskoczyła w Axa, ale nie wiadomo jakby w razie czego było z wypłatą odszkodowania, dlatego wolałam pewniejszy CU.
Wlasnie, firmy w stylu Link4, Axa itp maja kiepska opinie gdy chdozi o wyplacanie odszkodowania.
monialissa, dlaczego tak duzo? Wycienili mi auto na 86 tys :)
no prosze, nie to zebym ich bronila ale ja z mezem mamy tam u nich ubezpieczona corolke i jak o tej pory nie mozemy narzekac. a oni sami dali nam najnizsze OC.
Mam sprawe zwiazane z OC. Dwa dni temu kupilem samochod. OC jest wazne do polowy lutego 2009. Czy nie bedzie zadnych problemow jezeli bede z niego korzystal. Chce wykupic ubezpieczenie po nowym roku dzieki czemu bedzie ono mniejsze. Auto bedzie caly czas w garazu i nikt nim nie bedzie jezdzil.
Korzysta ktoś z MiniCasco? Czy w razie kradzieży oddają całość bez żadnych udziałów własnych i w ogóle?
jerzu ja korzystam z minicasco i z tego co mi wiadomo to przy kradziezy jest brana pod uwage wartosc pojazdu na dzien wyceny (a wiec od suma ubezpeiczenia - amortyzacja), tutaj link do dokladnego opisu tego ubezpieczenia:
http://www.pzu.pl/pub/files/PZU_SA/p...co_6475_II.pdf
która firma jest lepsza PZU czy Comercial Union?
ja polecam pzu choć drogie ale pewne.
a jakie macie opinie na temat CU?
dokładnie starsze niż 8 nie dostaną... Dzisiaj ubezpieczyłem Ibizę 4 letnią z pełnym autocasco na pełną wartość z assistance i NW za 760 zł w PZU :)
ja ubezpieczyłem w CU, patrzyłem na rankingi w necie (jest taka strona zajmująca się ubezpieczeniami, coś w stylu rzecznika konsumenta ws. ubezpieczeń), z których wynikało, że plasują się w czołówce. chodziło chyba o ranking najmniejszej ilości skarg, ale jako że jest to dość nowe zjawisko, może to być przyczyną tak niskiej ilość zażaleń.
Ja póki co zadowolony, bo kwota ubezpieczenia dość niska, ale zobaczymy co będzie po tfu tfu tfu pierwszej stłuczce.
odnośnie commerciala właśnie mam z nimi problem a mianowicie kamień odskoczył od ciężarówki i uderzył mi w szybę i powstało pęknięcie. Chciałem to zrobić ze swojego ac tzn wymienić przednią szybę. Przyjechał rzeczoznawca porobił zdjecia i wycenił naprawę na 400zł , mimo że mam opcję ac na oryginalnych częściach. Z tego co się dowidziałem sama szyba kosztuje 750zł +100zł klej i 200zł robocizna . Kończy mi się z nimi umowa i uciekam od nich. No ale coś za coś niska składka to i wycena mizerna..
Ja nie wykupowałem AC, ale mam pakiet na szyby, w razie uszkodzenia szyby oddaje auto do JAANAUTOGLAS, z tego co wiem mają podpisaną umowę z tym zakładem i rozliczają się bezgotówkowo. A w razie gdybym miał opcję AC z oryginalnymi częściami to oddałbym do ASO i wtedy niech rozliczają się z warsztatem.
rozmawiałem ostatnio z moją agentką PZU i powiedziała że mogę spokojnie ubezpieczyć moje auto a opcji minicasco za ok. 200zł rocznie, mam golfa 1.9 tdi z '97, przy wartości 11000zł. w przyszłym tygodniu zmieniam ubezpieczyciela na HDI, przy zniżce OC i AC 60% wyliczyła mi ok.600zł z hakiem za OC i AC na rok. przy wartości auta 11000zł.:)
moj znajomy jest zadwolony z tego direct czy jak to sie nazywa to co z US przyszlo do nas niby... https://www.libertydirect.pl/ o to :) zajbeiscie mu wyliczyli na cytryne duuuzoo taniej niz w PZU !! no i ten papierek wyglada po ludzku a nie jak kwitek z poczty :) ladnie wydrukowany jak drugi dow. rejestracyjny
surman5 jak mozesz ubezpieczyc golfa z 97r. w 2009roku jak ac jest dla aut nie starszych jak 10 lat od daty pierwszej rejestracji.
I znizka znizce nie rowna bo trzymajac ciaglosc np. w HDI w dwa lata mozemy miec 60% znizek a zmieniajac ubezpieczyciela zdziwic sie niemile, ze placimy 90% stawki.
nie wiem jak to jest, ale w tej chwili mój golf ma 11 lat i mam AC w PZU, a gdy pytałem w HDI, to podałem rok produkcji i nie było problemu, więc widocznie jakoś się da, chociaż podjade do HDi i zapytam jeszcze raz.
Dodano:
a może ktoś ma dla mnie jakąś ciekawą propozycję dla ubezpieczenia mojego golfa? 1.9 tdi '97, w tej chwili mam 60%zniżki OC i 30% AC w PZU. wartość auta 11-12tyś.
moja A3
w Pzu samo Oc 960 pln
w Hdi samo Oc 600 pln
oczywiście wszystko ze zwyżką za wiek w hdi jak nie spowoduje żadnej kolizji zwyżka przepada i płące jakies 400 :)
mam dziwne pytanie :D ale jak moge sprawdzic moją wysokość zniżek :P nie mam ciągłości w posiadaniu samochodu :D nie mam kontaktu do poprzedniego agenta, który mnie ubezpieczal :D mam powyżej 25 lat, brak wypadkow, ubezpieczalem samochod przez 2 lata.
jawosz 2 pelne lata skladkowe z ciagloscia czy w sumie 2 lata?
20% znizek, w pzu trzeba miec 26 lat zeby wyjsc z grupy powyzszonego ryzyka.
Ale warunkiem uzyskania znizek nie jest kontakt z agentem tylko towarzystwem ubezpieczeniowym w ktorym byles ubezpieczony z dokladnymi datami, pozbieraj to wtedy bedziemy mogli cos orzeknac.
super :D ale niestety jedna z firm ubezpieczeniowych nie wystawi mi milej opinii :cool: nie będę tłumaczył ale jestem jednym z klijentow, których nie da sie nabić w butelkę :) a powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz :D ja mam 26 lat moja żonka ma 25 :D ubezpiecza swój samochód od 3 lat do teraz włącznie :) czy możne teraz być współwłaścicielem samochodu (to chyba się załatwia przy rejestracji tak ?) i wtedy mimo 2ch samochodów będziemy mieć razem zniżkę ??
i jak wtedy by to wyglądało ze zniżkami:D
Tak, tylko ona musi byc zapisana w dowodzie rejestracyjnym razem z Toba.
Nie chodzi o opinie firmy ubezpieczeniowej tylko o swiadectwo okresu skladkowego.
Jezeli macie oboje ukonczone 25 lat to bedziecie mieli wspolne znizki, musisz sie tego dowiadywac indywidualnie bo kazdo towarzystwo ma inne progi wiekowe, bynajmniej pzu i warta. I to ty bedziesz przejmowal znizki zony w tym wypadku jezeli Ona ma ciaglosc ubezpieki zachowana a Ty nie. I nie licz na to, ze majac w jednym towarzystwie 60% (tak bynajmniej ja mialem po 3 latach) znizek zona przejdzie go innego towarzystwa i bedzie dalej miala te znizki.
zeby byl na polisie wspolwlasciciel to musza byc razem w dowodzie tak jak Leo pisal, ale zawsze mozna dopisac druga osobe jako uzytkownika :P
mam nadzieje ze nei zabije was tym pytaniem :) a czy zona jako współwłaściciel moze miec jedno auto ubezpieczone w jednej firmie a drugie w innej ?
Może.
dziekuje bardzo :D dam znac jak ubezpiecze autko :D
Po poszukiwaniach najtańszego ubezpieczenia natknełem sie w moim mieście na zróznicowane ceny.
Interesowało mnie OC i AC suma ubezpieczenia 20000 tys zł (A3 99')
Nie posiadałem żadnych zniżek na OC i AC oraz wiek powyżej 26lat
Wg wyliczeń ubezpieczenia kształtowały się od 2400zł -3800zł
Najtańsze ubezpieczenie znalazłem w Żywcu u brokera ubezpieczeniowego, Który ma najtańsze Ceny!!! wszystko załatwia się osobiście lub przez internet (ja przez internet i telefonicznie)
za swoje ubezpieczenie zapłaciłem bez absolutnie żadnych zniżek:
OC + AC + NNW + jeszcze jakiś pakiet asistanc za kwiotę 1658 zł
podaje adres i polecam !!! najpierw piszcie i dzwońcie TU !! :D
Małgorzata Kittner
34-300 Żywiec
ul. Wesoła 33
tel. 601 865 979, 033 8620009
e mail: ubezpieczenia.kittner@interia.pl
u Brokera jest zawsze taniej z zalozenia, poniewaz on dziala po stronie klienta i wybiera mu dogodna oferte z roznych ubezpieczalni.
A jezeli idziecie do agenta to on tylko jest "przypisany" do jedego ubezpieczyciela i dziala ze tak napisze na jego korzysc.
plewan ciezko porownac ceny, bo ja np ze mieszkam w Poznaniu to z zalozenia mam wieksza stawke taryfowa, ale z maksymalnymi znizkami place za caly pakiet 1800 PLN (2002r. SU 27000PLN)
ADIwlkp wystarczy że napiszesz lub zadzwonisz i podasz podstawowe dane. U tej kobiety ubezpieczają się rownież osoby z Poznania Krakowa z całej polski!!!
Jest poprostu tania. Polecam!
Witam. Nie znalazłem takiej informacji na forum wiec biegnę z info, że w PZU jak ma się 60% zniżki na OC, to do maja można wykupić AC z taką samą zniżką, czyli ma się odrazu 60%, a nie jak normalnie dopiero po paru latach.
Ale broker też przecież musi zarabiać na ubezpieczeniach zarabiać, więc jeśli pzu obniżyło teraz stawki o 30% to broker zarobi mniej, więc w jego interesie nie będzie polecenie tego ubezpieczyciela. Więc jak to z nimi jest?
tak ale pod warunkiem ze nie masz aktualnie AC na innym aucie i nie posiadasz zadnej znizki w AC (tzn. jesli masz choc 10% wypracowane to nie dostaniesz znizki wymienionej przez ciebie)
skad taka informacja? i teraz tzn od kiedy?
PZU zmienilo stawki taryfowe od 1 czerwca 2008, sa atrakcyjniejsze ale skad wziales te 30%, wszystko zalezy na jakie auto itp
i nastepna zmiana bedzie od 1 stycznia 2009, ale nie wiem czy wybrane modele czy cala oferta
Wie ktoś gdzie są teraz jakieś promocyjne ceny na samo mini AC ? (8P)
PZU ze znizka 0% zaproponowalo mi 460pln na minicasco
Chcialbym natomiast podzielic sie konkretną sumą dla kogos kto nie ma znizek i ma 22 lata i auto tylko na siebie:
najtaniej znalazlem w link 4: OC 1180pln + miniCasco 200pln
Pozdrawiam: sprawdzalem HDI, CU Direct, PZU, Hestia *chyba, link4
775 zł w allianz (oc + ac +car assistant) mam 50 procent zniżki była promocja :) rok audi 99 pojemnosc 1,6
Zapomniałem dodać, 29 lat i 60% zniżek.
Tak się zastanawiam , mam ubezpieczenie ( AC )w PZU, w umowie wybrane jest ,że likwidowanie szkody odbywa się poprzez wyspecjalizowany warsztat, czyli naprawiają mi bezgotówkowo w warsztacie. Czy w razie stłuczki, będę mógł wybrać sobie czy chcę bezgotówkowo, czy sam chcę naprawić samochód i wziąć pieniądze ?
mi sie udalo...HDI Asekuracja 595zl Pakiet Assistance Plus za caly rok!! 24lata i 60% znizki wspolwlasciela
(OC+NW+Auto Assistance) slyszalam same dobre opinie o nich, nie ma problemow z wyplatami za szkody itd.