Jeszcze nie zrobilem ale staly plus musi byc po stacyjce to chyba najlepiej wziasc go od zasilania zegarow. Sensor chyba zamonuje na wezyku do DV.
Printable View
Jeszcze nie zrobilem ale staly plus musi byc po stacyjce to chyba najlepiej wziasc go od zasilania zegarow. Sensor chyba zamonuje na wezyku do DV.
Sensor można zamontować na wężyku od dv lub na wężu z listwy wtryskowej. Sensor wg mnie najlepiej jest schować na podszybiu. Zasilanie można dać np z radia. Jeśli ktoś ma radio podpięte pod stacyjkę to zasilanie odpali się razem z radiem. Możwliości jest wiele, nawet pod światła można się wpiąć.
Cezary zamontowałeś już ten zegar? Mam pytanie czy można jakoś wyłączyć ten sygnał przy włączaniu tego zegara bo mnie to wkurza albo chociaż żeby było tylko piknięcie a nie pisk przez jakieś 3 sekundy.? Jak mam zgaszony silnik to nie stoi wskazówka równo na zero tylko raz jest lekko wychylona wyżej a raz niżej czy tak powinno być czy te zegary to za dokładne nie są?
A co z tym sygnałem nie denerwuje was ten pisk?
w jaki sposób można wyłączyć ? Z zegara mam cztery kabelki : jeden oczywiście masa, drugi mam na stałe podpięty + , i dwa jeszcze od podswietlenia (dwa kolory podświetlenia) które podłączyłem pod światła i właśnie kiedy włączam światła to jest ten pisk i wskazówka dwa razy przekręca się do końca i z powrotem.
Zegary podlaczylem. Ten pisk mnie tez denerwuje i tez chce go wylaczyc ale nie mam czasu zeby sie tym zajac. U mnie tez wskazowka nie stoi rowno na zero (na cieplym jest deczko wyzej). Co do wylaczenia pisku to wydaje mi sie ze kosmo podaje prawidlawa instrukcje.
Z regulacją wskazówki to chyba nie wyjdzie bo jak jest zimny to jest minimalnie mniej niż zero a jak sie trochę pojeździ to jest wyżej niż zero. Nie wiem od czego to zależy mało ostatnio jeździłem to mało obserwuję. A jak jest u was na wolnych obrotach przy zimnym silniku wskazówka stoi równiutko(oczywiście pokazuje podciśnienie około -0,7) czy się waha(skacze tak około 0,1 do przodu lub do tyłu) ? A hamując biegami to podciśnienie spada wam do samego dołu? Bo u mnie jest tak że spada do około -0,9 i tak jak by sie kończyła skala chyba sensora i niżej nie pokaże (jest to zależne właśnie czy na wyłączonym silniku jest powyżej zera to wtedy jest minimum -0,8 a jak jest ponżej zera to jest minimum -0,9) . Doładowanie wydaje mi sie że dobrze pokazuje dochodzi do 0,6 seria.
Pisk wyłączony dzieki KOSMO.
Siema.
Ostatnio montowałem FIMC i wskaźnik boost i chyba gdzieś mam nieszczelność po na wskaźniku widać jak ciśnienie spada czy to ma tak być?
Krótki filmik widać jak pomału przyspieszam a ciśnienie mniejsze się robi http://www.youtube.com/watch?v=fDCnK...ature=youtu.be
to jak jadę z stałą prędkością to chyba ciśnienie powinno się trzymać czy powinno spaść i jak przyspieszam to doładowanie powinno rosnąć aż do odpowiedniego doładowania i się dalej go trzymać a nie mimo że dalej przyspieszam to opada doładowanie
no właśnie nie, a wszystko zalezy od obciązenia, jak bedzie wieksze obciązenie auta to zeby jechać ze stała predkości potrzebne wieksze doładowanie :), proste jak auto jedzie z górki i pod górke z taka sama predkoscia, czy tak samo sie wtedy zachowuje?
- - - Aktualizacja postu - - -
i utrzymywać odpowiednia ilość powietrza dostarczana do silnika dla optymalnego spalania
Panowie zakupiłem Auto Gauge.Mam w zestawie jakiś filterek,gdzie go zamontować?
ten filierek montuje się w wężyku (co masz w zestawie)od podciśnienia który prowadzi ciśnienie do sensora..
Czyli tnę ten przewód gdzieś w połowie drogi od trójnika do sensora i tam zakładam.A sensor gdzie najlepiej zamontować?
dokładnie tak jak piszesz;)ja sensor zamontowałem obok zbiorniczka płynu hamulcowego.
Więc nie przebijałeś się tym wężykiem do kabiny?
nie,nie do kabiny idą już tylko kable sygnałowe
od wskaźnika idzie kabelek a na nim jest map sensor do którego wężyk podłączasz?
To czemu na pierwszych stronach wciskają się do kabiny tym wężykiem?Więc tylko przeciskam się przewodami od zegara z kabiny do sensora który montuje gdzieś pod maską?
są dwa rodzaje wskaźników mechaniczne i cyfrowe w mechanicznych wężyk ciągniesz do samego wskaźnika a w cyfrowych do map-sensora wystarczy kawałek wężyka i od niego kabelkiem do wskaźnika
To mam cyfrowy i w zestawie kabel z wejściem do sensora i zegarka.W którym miejscu najlepiej poprowadzić go do kabiny?
Ja wprowadziłem podszybiem od strony kierowcy jest taka guma co ida kable do środka to tam małą dziurkę zrobiłem i tam przełożyłem
Panowie,mam problem z tym zegarem.Chodzi o prąd,czarny przykręciłem do tej śrubki na obudowie a biały z czerwonym razem pod bezpiecznik ale nie działa.
Tej co znajdują się bezpieczniki,jest tam pare śrubek.
Dokładnie.
tylko ja nie wiem czy tam jest masa :), czy nie trzeba gdzies dalej,ale to miernikiem trzeba sprawdzić, czerwony podłączasz pod stale zasilanie aby była pamieć ustawien, a biały pod zasilanie po stacyjce, moze byc w tych bezpiecznikach, ale musisz sprawdzić gdzie i kiedy masz prad :)
tam masa jest :)
ja też tam mam podpięte tyle że dotyka to do karoserii czyli łapię masę.
Zgadza się, już ją mam.Biały z czerwonym podpiąłem pod ten sam bezpiecznik,zegar odpala po przekręceniu kluczyka,wskazówka przelatuje po tarczy po czym wraca na dół i cały czas tarcza miga.Chyba powinna pokazywać jakąś wartość, nawet po gazowaniu nic.Panowie pomóżcie bo zimno:)
Masz na myśli te małe wtyczki z tyłu zegara?
cos takiego masz wogóle ?
http://www.dabtuner.pl/Czujnik_boost...MOTOR-105.html
taki kabelek musisz podłaczyć z tyłu wskaźnika biała wtyczka , czarna wtyczka idzie do czujnika.
http://www.dabtuner.pl/Wiazka_sygnalowa_boost_lub_podcisnienia_Auto_Gauge _do_zegarow_STEPPER_MOTOR-131.html
Tak mam i to wszystko jest podpięte,chyba że te wtyczki z tyłu zegara pomyliłem ale się nie da raczej.
wskaźnik masz nowy czy używkę ?
wtyczek to sie nie da pomylić bo ta od czujnika pasuje tylko w jedno miejsce we wskaźniku :)
No właśnie.Wskaznik nówka sztuka.To widzę że walnięty chyba kupiłem.
być moze ze cos wlniete ;/ skoro wszystko masz podlaczone jak nalezy.
mozesz miernikiem jeszcze sprawdzić kabel od czujnika do wskaźnika czy napewno jest ok :)
Miałeś racje kosmo.Dzięki.
jak mruga to wskaźnik nie widzi map sensora też tak miałem jak podłączałem a później przypomniało mi się że map sensora jeszcze nie podłączyłem . Najlepiej też podłączyć wszystkie kabelki tak jak powinny bo po włączeniu świateł trochę przygasa i jak wyłączysz zapłon to też fajnie się wyłącza
Mam Mały problem dosłownie przed chwilką zgasł Mi Wskaźnik doładowania nie wiem z jakiego powodu, Zapaliłem auto normalnie chodził tak jak powinien wróciłem ze sklepu odpalam i Nici Wskazówka na 0 stanęła: ( Nie wiem za co się pierw zabrać sprawdzić Kable,bezpieczniki Ktoś ma jakiś Pomysł ? Z góry dzieki za rade):)
zależy pod co podłączyłeś zasilanie sprawdź najpierw czy jest prąd i masa bo jak całkiem zgasł to albo to albo umarł :/
wskaznik mechaniczny czy na silniczku ?