Pokazane rezultaty 1 do 10 z 1043

Temat: Klimatyzacja w 8P - problemy, porady, serwis

Threaded View

morgan's Avatar
    Data dołączenia
    May 2011
    Miasto
    PL
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T AXX
    Podziękował
    14 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Miro Pokaż post
    a to jest tak ze mozna wsadzic dowolna sprezarke ?

o co mi chodzi, mam teraz 1K0 820 808 A Denso (silniki CCZ ), ona sie chyba konczy , po zaledwie 3 latach i 30paru tysiacach przebiegu

moge miec pewna z silnika CDL.. 1K0 820 859 S Denso

ale zabiles cwieka tymi Sanden, czy moge kupic taka 1K0 820 859 Q Sanden lub jej nastepce 1K0 820 808 B (tez zastapiona D i F) (przeznaczona wg etki dla silnikow wyskopreznych)
    Miro, tak jak obiecałem, wrócę do tematu sprężarek. Ja swoją zamieniam na Sandena 1K0 820 808 B. Podchodzi bez najmniejszego problemu. Jest wydajniejsza niż ta co mam oraz ma "fajniejszy" elektrozawór ponieważ w razie problemów w przyszłości można go bez problemu wymienić samego - jest normalnie dostępny, w ludzkiej cenie i do wymiany nie trzeba nawet wyjmować sprężarki. Z tego co mówił mi gość naprawdę ogarnięty w temacie to przy okazji w tych sprężarkach jest mocniejsze/trwalsze koło. Padający elektrozawór może doprowadzić do sporych obciążeń w sprężarce, jej zacierania i w konsekwencji zatrzymania koła co powoduje natychmiastowe zerwanie/zrzucenie paska klinowego i unieruchomienie auta. Zdarza się to w zexelach i denso, w sandenach jednostkowe przypadki, zazwyczaj potwierdzone innymi zlekceważonymi objawami...
    Wg tego co widzę w ETCE możesz śmiało pakować sandeny z serii 1K0 820 808 "x" - je głównie pakowali właśnie do diesli. Być może muszą być wydajniejsze ze względu na większe obciążenia cieplne? Nie wiem, strzelam Natomiast to, że są przeznaczone do diesla nic nie zmienia - ich wydajnością i tak steruje elektrozawór, do którego sygnał kieruje sterownik klimy. Jeśli pasuje koło, mocowania i węże to da się ją założyć
    Ostatnio edytowany przez Miro - 12-07-13 o 16:53

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania