2 strony temu
![]()
|
Witam,
Panowie przejrzałem forum w głąb i w szerz i na nurtujące mnie pytanie ostatecznej odpowiedzi pewien nadal nie jestem.
Reasmując jesli mam audi A3 8P przed-liftowe na reflektorach halogenowych z żarówkami H7 i zakupie ori lampy xenon (nie bi-xenon), wymienię sterownik bordnetz (bo mam z literką B który nie obsługuje xenonów), przepiszę do niego stare kodowanie i dodam obsługę xenonów to wszystko powinno działać. Rozumiem ze wtyczki do reflektorów będą pasować. Czy po poprawnym zakodowaniu nie będę miał błędu na FIS'ie z przepaloną żarówką ? Brakującym elementem będą oczywiście czujniki na wachaczach i spryski w zderzaku ale to ryzyko biorę na siebie.
Pozdrawiam
tak, masz rację że bordnetz jest elementem koniecznym i w tej materii wystarczy zakodować tak jak poprzedni + dorzucić(włączyć) xenony(przy okazji mam borda obsługującego xenon jakbyś chciał, rev.A)
ale odnośnie montażu xenonów masz zupełnie inny, osobny temat (tutaj powiem Ci tylko tyle że wtyczki są inne)
"A3-club to ludzie... auta to tylko pretekst" - ja, podczas V zlotu OP
jeśli montujesz zwykłe xenony to jak pisze Miro wtyczki są p&p, inaczej ma się co do bi-xenomów tam musisz zmienić wtyczki lub zastosować adaptery ale z tego co piszesz to zakładzasz zwykłe więc nie będzie problemu,natomiast co do borda to proponuje się zastanowić nad kupnem jakieś bogatszej wersji bo sam kiedyś zmieniłem na C do xenomów i teraz przydało by się coś lepszego np. K lub N
A bord z koncowka N podjedzie bez problemu do "starej czyt. przedliftowej" A3-ojki ?
---------- Post dodany 27-07-12 o 13:32 ----------
Juz widze ze podejdzie, wg. ETKI moj bord wycofana lata swietlne temu a sterwoniki z kolejnymi literkami to nowe rewizje które zastępują stare![]()
Wszyscy w tym temacie wymieniaja na nowsze, dlaczego u Ciebie ma nie dzialac?
Wprowadzilem Was w blad, mam D, a nie F dlatego mam to C/L Home.
Mam niestety problem, poniewaz podczas proby adaptacji czujnika zmierchu na zamykanie szyber dachu podczas deszczu wysypalo mi sie kodowanie. Generalnie bord dziala prawidlowo, ale zwraca blad kodowania razem z gatewayem. Dodatkowo do kodowania borda nie mozna sie dobic - zwraca blad komunikacji. Idzie go jeszcze uratowac czy pozostalo polowanie na K/N?
Czy te 30 bitowe nie maja problemow z Coming home tak jak F?
Mogłem pomóc? Kliknij Thanks!
czy masz prawdziwy czujnik deszczy/zmierzczu czy "oczko" w lusterku wstecznym?bo jak masz oczko to mozesz kupic N i tak to nic nie pomoze.wspominali na forum ze mozna wykonac flshowanie borda ale to jest ryzykowne i moze udac sie a nie musi.lepiej zakup sobie lepszego borda bo komunikacje bedziesz mial po rozlaczeniu aku.
Who I am? I am a the Champion.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)