Hej!
Padł mi panel od klimatyzacji (mam nadzieję, że tylko sam panel) procesorek się spalił. Na allegro w tej chwili nie ma dostępnego mojego modelu:
8L0 820 043 B, ale są dostępne z końcówką D. Czy taki będzie pasował? Wyglądowo jest identyczny
Hej!
Padł mi panel od klimatyzacji (mam nadzieję, że tylko sam panel) procesorek się spalił. Na allegro w tej chwili nie ma dostępnego mojego modelu:
8L0 820 043 B, ale są dostępne z końcówką D. Czy taki będzie pasował? Wyglądowo jest identyczny
|
Trubal (25-11-13)
Witam. Nie wiem czy dobrze trafiłem.
Swoja a3 mam od 5 lat 1.6 PB + LPG ( od 2 lat)
Auto na LPG po nagrzaniu sie do 70-90st traci moc tzn ze na światłach fiat 125p mógłby mnie "łykać" i potrafi sie wyłączyć w czasie jazdy i później jest problem z odpaleniem miałem nawet sytuacje gdzie po 3 próbie odpalenie zrobiło sie jakieś zwarcie i w samochodzie zgasło światło licznik sie zresetował itp.
na PB podobnie po tylko ze nie gaśnie. ale po osiągnięciu 90 st auto traci moc. ( czasami od czasu do czasu szarpnie podczas jazdy )
W tym roku miałem wymieniany już rozrząd, uszczelke pod głowica, zawieszenie tył przód, przepustnice, czujnik temperatury, przepływie, oleje i filtry. były przypuszczenia ze walnieta jest pompa paliwa ale po rozkreceniu i spr działa.
Po podłączeniu pod VAG pokazuje tylko błąd sondy( domyślam sie ze od gazu)
wywalony jest katalizator( był w strzępach i auto gasło jak sie nagrzało ale przez jakis czas było ok )
Jeżdze od mechanika do mechanika i nie wiedza co mu jest..
Ma ktoś jakiś pomysł????
A do sie to jakoś ominąć? Ku zimie też sie przyjade klima
Panowie czytania w tym temacie jest sporo , możecie mi powiedzieć dlaczego nie włącza mi się klimatyzacja co może być przyczyną (wgl nie obciąża silnika) czy brak czynnika w ukladzie moze powodowac brak wlaczania sie klimatyzacji ??
ponizej +5 stopni (temp brana z czujnika w zderzaku) spreżarka sie nie włącza i jest to prawidłowe działanie, wiec wszystko jest ok
ominąc da sie wszystko, tylko pytanie czy jak oszukasz klimatyzacje to czy sobie przypadkiem jej uszkodzisz jak właczysz przypadkiem podczas duzych mrozów. takze decyzja nalezy do ciebie kolego
Kosmo zapomniałem dodać że sprężarka mi od dłuższego czasu nie działa i stąd pytanie, bo jeśli byłoby to spowodowane brakiem czynnika to pół biedy ale nie wiem własnie czy z racji braku czynnika się sprężarka nie włącza czy po prostu mimo tego braku powinna jednak pracować![]()
Mateoos90 (27-11-13)
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)