czy na zimnym motorze w mroźne dni masz nadal płyn w okolicy maks lub delikatnie powyżej?
czy na zimnym motorze w mroźne dni masz nadal płyn w okolicy maks lub delikatnie powyżej?
było A3 Sportback 1.9 TDI BLS 7GN MY2007
|
Tak, na zimnym jest delikatnie powyżej MAX
Codziennie rano to samo... Nawet przy -8 st. C, potem w ciągu dnia przy uruchamianiu silnika nie ma tego komunikatu.
Jak pojawia się komunikat, słychać trzy "piknięcia" i wyświetla się wiadoma ikonka-kontrolka coolant. Nie wyłączam silnika, pracuje sobie na biegu jałowym kilka minut i kontrolka gaśnie. Hmm
U mnie jest podobnie.
U mnie również .
Zima jest wiec musi buc zimno..sorry chlopaki taki mamy klimatu mnie tez coolant wystepuje jak sa mrozy i zimne auto..jakis czujnik temperatury ponoc
Wysłane z mojego GT-I9105P przy użyciu Tapatalka
Ojca oszukasz. .matkę oszukasz. .ale Kaliego nie oszukasz
Hehe, chyba u kazdego wystepuje, tylko malo kto sie ujawnia. U mnie od zawsze jak jest mrozno, podobnie poziom plynu max. Chwile poswieci i papa. W watkach 8L polecaja zeskrobac nalot na czujnku... tylko u mnie czysciutki.
Trzeba sprobowac wymienic czujnik.
U siebie sprawdzalem plyn byl i jest do -30.
Nie trzeba wymieniać czujnika, tylko nalać płynu ok. 2-3cm ponad max, czyli do około złączenia połówek zbiornika lub lekko ponad. Przy niższym stanie, praktycznie zawsze w zimę pojawia się wspomniany komunikat.
U mnie nie pomaga, pierwsze co zrobilem to dolalem plyn ponad max.
U mnie tez pojwia sie kontrolka od poziomu plynu. Po otwariu maski plyn jest w polowie (miedzy MIN a MAX). Po ponownym odpaleniu auta kontrolka juz sie nie swieci.
Amerykańska Trójka 2.0T FSI SOLD 18.07.2015
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)