Pokazane rezultaty 1 do 10 z 1907

Temat: Jaki model opon letnich

Threaded View

cosmo-pl's Avatar
    Data dołączenia
    Dec 2007
    Miasto
    StalowaWola/Warszawa
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    12 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez lukass Pokaż post
    Ten Falken to baaaaardzo przecietna opona. Wg moich kryteriów to rzekłbym że nawet słaba. Ze sportem to ma tyle wspólnego co ja z baletem.
    Chyba nigdy nie jeździłeś naprawde sportowo na prawdziwej sportowej oponie.

- - - Aktualizacja postu - - -

Po to ktoś homologując samochód założył minimalny indeks prędkości opon letnich ze by tego przestrzegać bo są ku temu powody. Opona z indeksem H czyli 210 to najczęściej jest dopuszczona przez producenta aut do samochodów z V-max poniżej 190 km/h. Jak nie wiesz czemu to sie doucz.
    Wg Twoich kryteriów - jeździłeś na niej chociaż, czy Twoje kryteria pozwalają Ci być takim samym znawcą jak marek_naczelny_trol_s3_w_marzeniach. Masz rację są opony o lepszych właściwościach sportowych i ja nigdzie temu nie zaprzeczyłem, ale nazwać tą oponę turystyczną, to może tylko ktoś komu coś się na jej temat wydaje i nigdy z niej nie korzystał.

Oświeć mnie na temat indeksów i tego czego mam się w tej kwestii douczyć, bo na razie to sam nic mądrego nie powiedziałeś. Dla omawianego przykładu i instrukcja obsługi wskazuje jako indeks prawidłowy H.

@marek_naczelny_trol_s3
    Popytaj użytkowników czy ktokolwiek Twoje wypowiedzi bierze na poważnie i czy komukolwiek się chce w ogóle z Tobą i Twoimi bredniami wdawać w dyskusję. Poleciłeś piętro wyżej gościowi opony, których pewnie ani nie wykorzysta, a jak dobrze pójdzie, to po sezonie będzie musiał kupować nowe.
    Ostatnio edytowany przez cosmo-pl - 01-03-15 o 11:04

2. Podziękowania dla cosmo-pl za pomoc w problemie

pomocnik (01-03-15)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania