Strona 105 z 161 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 1,041 do 1,050 z 1609

Temat: [8L] Klimatyzacja w 8L - problemy, porady, serwis

xoslox's Avatar
    Data dołączenia
    May 2014
    Miasto
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Auto
    Audi A4 B6 1.9 TDI AVF 130KM
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Mam takie ankietowe pytanie do właścicieli TDI i tych 90 i 110-konnych. Czy po załączeniu klimatyzacji też odczuwacie spadek mocy ? ? ? Szczególnie w takie upalne dni jak teraz ?

Data dołączenia
    Jul 2015
    Miasto
    Rzeszów
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI ASZ
    Podziękował
    11 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez Docior Pokaż post
    Witam, zakupiłem dziś dla mojej małżonki Audi a3 z 2000 r, samochód z silnikiem 1.9 tdi 90 km. Generalnie auto ładne zadbane ma jeden mankament , nie działa klimatyzacja , i to nie działa w pełnym znaczeniu tego słowa nie działa panel nic nie wyświetla , zero reakcji na cokolwiek nie łączy się z vagiem . Chłopak powiedział mi że podłączał jakiś włącznik ciśnienia na krótko i tak się stało ,czyli zrobił zwarcie pewnie i coś się spaliło , moje pytanie od czego zacząć sprawdzania ? czy raczej zawieźć to do fachowca?
    Bezpiecznik sprawdzałeś? U mnie podczas grzebania w kablach też spaliło bezpiecznik i też nie było reakcji, wyświetlacz nic nie wyświetlał, nie działało żadne dmuchanie i komputer nie mógł sie połączyć z klimą.

klamamoto's Avatar
    Data dołączenia
    Feb 2011
    Miasto
    A3-CLUB.NET frakcja Bielsko
    Auto
    OOOO 264HP CS
    Model
    A3 8L 5d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    23 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez xoslox Pokaż post
    Mam takie ankietowe pytanie do właścicieli TDI i tych 90 i 110-konnych. Czy po załączeniu klimatyzacji też odczuwacie spadek mocy ? ? ? Szczególnie w takie upalne dni jak teraz ?
    bez znaczenia czy benzyna czy ropa zawsze po włączeniu klimy czujesz/występuje obciążenie silnika/zamulenie i jak zwał tak zwał-normalna rzecz
    http://www.a3-club.net/forum/showthr...zon%B1-klim%B1

Data dołączenia
    Mar 2015
    Miasto
    Kraków
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AUM
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez domel79 Pokaż post
    bardzo drogi serwis
    ja za wymiane sprzegla placilem 300 zł
    \uzywana sprzarke kupisza 200-300 wymienisz ja samemu pozostaje tylko odsycic gaz i potem go uzupelnic
    Wymieniłem sprzęgło sam bez wyciągania sprężarki, jakoś się udało, no ale stuki nie ustały i niestety diagnoza serwisu to kompresor, mimo, że do końca bardzo dobrze chłodził. 3 tysiące chcą, bo inaczej mi gwarancji nie dadzą, że nie padnie na drugi dzień, bo chcą wymienić wszystko(parownik, skraplacz itd.) + płukanie układu. Kupiłem już na allegro sprężarkę używaną, sam montuje i jadę nabić. Nie wiem tylko jak z olejem, bo w tamtym serwisie opróżnili mi układ ale nie powiedzieli(nie zapytałem) ile oleju było w układzie. Także teraz nie wiem ile nowego oleju wlać do kompresora, a ile muszą mi razem w czynnikiem wpuścić.

Data dołączenia
    Jun 2015
    Miasto
    Strzelno
    Auto
    Audi A3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN
    Podziękował
    2 razy

Domyślny

Panowie kupiłem autko w zimę i do tej pory je naprawiałem i robiłem pod siebie. Jedyna została teraz klimatyacja. Audi z 98 roku. Klimatronik i problem polega na tym, że nie działa ( Coś w stylu wiem co się zepsuło -----> samochód ) . Po odpaleniu samochodu włączam klimę i niby się załącza i słychać, że obciążenie silnika rośnie, ale nie załącza się wiatrak na chłodnicy. Czy jest możliwe, że poprzez brak czynnika nie załączy się klimatyzacja (chodiz o wiatrak)? Czy nabijanie i sprawdzanie za 120 zł klimy mija się z celem?

Data dołączenia
    Feb 2015
    Miasto
    Zielona Góra
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Witam serdecznie Forumowiczów!
    Po przekręceniu zapłonu dobiegają mnie dziwne stuki, bardzo regularne, podobne do dynamicznego i nieprzerwanego pukania do drzwi.
    Znalazłem podobny problem na forum, ale dotyczący 8P i chciałbym się upewnić, czy proces przyczynowo-skutkowy jest taki sam jak w 8L?
    Czyli uszkodzenie łożyska któregoś z wentylatorów, bądź problem z obiegiem otwartym-zamkniętym?
    Wykluczam usterkę silnika (mam nadzieję, że słusznie), bo stukanie pojawia się na zapłonie, przed odpaleniem silnika. Po odpaleniu nie ustaje.

maciek5810's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2015
    Miasto
    zachodniopomorskie
    Auto
    Audi A3 8L
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Witam !
    W mojej Audi mam od długiego czasu walczę z klimatyzacją :/ . Mój problem przedstawia się następująco: kupiłem ją z niesprawną klimatyzacją jakieś 5 miesięcy temu. Nie załączały się wiatraki i sprężarka. Byłem pewien, że to tylko kwestia nabicia i klima wystartuje. Po nabiciu okazało się, że sprężarka i wiatraki startują, jednak klimatyzacja kompletnie nie daje zimna, najniższa temperatura na LO to coś około 14 - 15 stopni. Węże są lekko chłodne, jak tak można powiedzieć. Dodatkowo klima chodzi powiedzmy około 10 minut i się wyłącza sama, włączy się dopiero po kilku godzinach i też tylko na kilka minut. Po tygodniu takich objawów pojechałem do tych cudaków, u których nabijałem, sprawdzili jeszcze raz, że jest szczelna, nabili od nowa, jednak to nic nie dało i powiedzieli, że oni dalej nie pomogą, bo oni tylko nabijają i odgrzybiają.
    Forumowicze i posiadacze Audianek miał ktoś podobny problem lub potrafi mnie ktoś naprowadzić na trop rozwiązania mojego problemu ? Jeśli tak to bardzo proszę o odpowiedzi
    Pozdrawiam !

xoslox's Avatar
    Data dołączenia
    May 2014
    Miasto
    Ostrowiec Świętokrzyski
    Auto
    Audi A4 B6 1.9 TDI AVF 130KM
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    4 razy

Domyślny

Najpierw zobacz co VAG na to powie. Zapewne są jakieś błędy - co da jakiś trop.

maciek5810's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2015
    Miasto
    zachodniopomorskie
    Auto
    Audi A3 8L
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF

Domyślny

Oczywiście zapomniałem wcześniej napisać VAG nic nie mówi, nie ma żadnych błędów :/

Data dołączenia
    Feb 2015
    Miasto
    Zielona Góra
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8 AGN

Domyślny

Nie ma to przypadkiem związku z czujnikiem temperatury? U brata w A6 była właśnie taka przyczyna samoistnego wyłączania się klimatyzacji.

Sratapatalk

Strona 105 z 161 PierwszyPierwszy ... 55595103104105106107115155 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread

Zasady postowania