Mam takie ankietowe pytanie do właścicieli TDI i tych 90 i 110-konnych. Czy po załączeniu klimatyzacji też odczuwacie spadek mocy ? ? ? Szczególnie w takie upalne dni jak teraz ?
Mam takie ankietowe pytanie do właścicieli TDI i tych 90 i 110-konnych. Czy po załączeniu klimatyzacji też odczuwacie spadek mocy ? ? ? Szczególnie w takie upalne dni jak teraz ?
|
bez znaczenia czy benzyna czy ropa zawsze po włączeniu klimy czujesz/występuje obciążenie silnika/zamulenie i jak zwał tak zwał-normalna rzecz
http://www.a3-club.net/forum/showthr...zon%B1-klim%B1
Wymieniłem sprzęgło sam bez wyciągania sprężarki, jakoś się udało, no ale stuki nie ustały i niestety diagnoza serwisu to kompresor, mimo, że do końca bardzo dobrze chłodził. 3 tysiące chcą, bo inaczej mi gwarancji nie dadzą, że nie padnie na drugi dzień, bo chcą wymienić wszystko(parownik, skraplacz itd.) + płukanie układu. Kupiłem już na allegro sprężarkę używaną, sam montuje i jadę nabić. Nie wiem tylko jak z olejem, bo w tamtym serwisie opróżnili mi układ ale nie powiedzieli(nie zapytałem) ile oleju było w układzie. Także teraz nie wiem ile nowego oleju wlać do kompresora, a ile muszą mi razem w czynnikiem wpuścić.
Panowie kupiłem autko w zimę i do tej pory je naprawiałem i robiłem pod siebie. Jedyna została teraz klimatyacja. Audi z 98 roku. Klimatronik i problem polega na tym, że nie działa( Coś w stylu wiem co się zepsuło -----> samochód )
. Po odpaleniu samochodu włączam klimę i niby się załącza i słychać, że obciążenie silnika rośnie, ale nie załącza się wiatrak na chłodnicy. Czy jest możliwe, że poprzez brak czynnika nie załączy się klimatyzacja (chodiz o wiatrak)? Czy nabijanie i sprawdzanie za 120 zł klimy mija się z celem?
Witam serdecznie Forumowiczów!
Po przekręceniu zapłonu dobiegają mnie dziwne stuki, bardzo regularne, podobne do dynamicznego i nieprzerwanego pukania do drzwi.
Znalazłem podobny problem na forum, ale dotyczący 8P i chciałbym się upewnić, czy proces przyczynowo-skutkowy jest taki sam jak w 8L?
Czyli uszkodzenie łożyska któregoś z wentylatorów, bądź problem z obiegiem otwartym-zamkniętym?
Wykluczam usterkę silnika (mam nadzieję, że słusznie), bo stukanie pojawia się na zapłonie, przed odpaleniem silnika. Po odpaleniu nie ustaje.
Witam !
W mojej Audi mam od długiego czasu walczę z klimatyzacją :/ . Mój problem przedstawia się następująco: kupiłem ją z niesprawną klimatyzacją jakieś 5 miesięcy temu. Nie załączały się wiatraki i sprężarka. Byłem pewien, że to tylko kwestia nabicia i klima wystartuje. Po nabiciu okazało się, że sprężarka i wiatraki startują, jednak klimatyzacja kompletnie nie daje zimna, najniższa temperatura na LO to coś około 14 - 15 stopni. Węże są lekko chłodne, jak tak można powiedzieć. Dodatkowo klima chodzi powiedzmy około 10 minut i się wyłącza sama, włączy się dopiero po kilku godzinach i też tylko na kilka minut. Po tygodniu takich objawów pojechałem do tych cudaków, u których nabijałem, sprawdzili jeszcze raz, że jest szczelna, nabili od nowa, jednak to nic nie dało i powiedzieli, że oni dalej nie pomogą, bo oni tylko nabijają i odgrzybiają.
Forumowicze i posiadacze Audianek miał ktoś podobny problem lub potrafi mnie ktoś naprowadzić na trop rozwiązania mojego problemu ? Jeśli tak to bardzo proszę o odpowiedzi
Pozdrawiam !
Najpierw zobacz co VAG na to powie. Zapewne są jakieś błędy - co da jakiś trop.
Oczywiście zapomniałem wcześniej napisać VAG nic nie mówi, nie ma żadnych błędów :/
Nie ma to przypadkiem związku z czujnikiem temperatury? U brata w A6 była właśnie taka przyczyna samoistnego wyłączania się klimatyzacji.
Sratapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)