|
Ktoś ma jakieś propozycje co do mojego problemu
U mnie klimatyzacja włącza się tzn. klikam śnieżynkę i zmieniają się obroty tzn wzrastają i opadają.
Ale z klimatyzacji leci ciepłe powietrze, tzn takie letnie.
Jak myślicie wystarczy nabić i będzie dobrze?
wentylatory z włączeniem klimatyzacji nie działają
po osiągnięciu 90st chodzą oba
Ostatnio edytowany przez TheMobil - 05-04-16 o 20:30
Podnieś maskę, namierz zaworki i sprawdź czy jest czynnik, jeśli nie ma napełnij. Wtedy dowiesz się czy wystarczyło napełnić, a dodatkowo będziesz wiedział czy układ masz szczelny. Dodatkowo po napełnianiu wykonaj pomiar ciśnienia jakie wytwarza sprężarka - poznasz jej stan techniczny.
Mam problem z klimatyzacją, mianowicie nie chłodzi, do tego wolno się nagrzewa(przy temperaturach zewnętrznych poniżej 10 stopni potrzeba z 5 minut, żeby zaczęła grzać). Po sprawdzeniu błędów, VCDS wypluł taki oto zestaw:
O ile dobrze czytam, to do przejrzenia jest elektryka od klimy? Czy może to normalne błędy przy nienabitej klimie? A3 z 97 roku.Kod:00779 - Outside Air Temp Sensor (G17) 30-00 - Open or Short to Plus 00792 - A/C Pressure Switch (F129) 31-00 - Open or Short to Ground 00532 - Supply Voltage B+ 07-00 - Signal too Low 01296 - Sensor for Vent Temperature; Center (G191) 30-00 - Open or Short to Plus
Ale to chyba tylko sprzętowo mogę sprawdzić tak?
Witam otóż mam następujący problem z klimatyzacją.
Jakoś jesienią jadąc odczułem że klima przestała chłodzić myślałem że może skończył się czynnik, więc nabiłem klimę...dalej nie chłodzi. Kompresor "na krótko" załącza się, po pominięciu (zworka) czujnika ciśnienia znajdującego się po otwarciu maski w górnym lewym rogu klima dalej nie startuje, przekaźniki również były sprawdzone, panel climatronica również został już wymieniany i nic to nie dało. Audi a3 8l 2003r climatronic. Proszę o pomoc
Witam mam problem,zbliza sie lato i moja ukochane autko niestety nie ma Klimatyzacji jestem gotowy dać pieniądze tylko nie mam zielonego pojecia ile to kosztuje. Jezeli ktos ma tylko do powiedzenia ze sie nie oplaca,to nie mi sie akurat oplacaZ gory bardzo dziękuje
![]()
Szukam szukam i nie moge sie doczytac. Musze wymienic sprezarke klimatyzacji w a3 bo mechanik sprawdzil i nawet na krotko sie nie zalacza bo chyba sie zatarla albo cos. Moze mi ktos pomoc jak ja wymienic i moze ma ktos na sprzedaz??? Prosze o szybka odpowoedz
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)