Wyciagnij pompke i sprwdz czy nie jest zalana/wilgotna.
Wyciagnij pompke i sprwdz czy nie jest zalana/wilgotna.
|
Sprawdzałem, nie jest zalana, wilgotna raczej też nie jest. Może coś ze stykami, bo raz jak ją ruszyłem to chodziło wszystko. A teraz nic nie działa.
Dzisiaj popołudniu wróciłem ze szkoły i wszystko ok. A z dwie godziny temu byłem odkurzać itp. i tylko jedne drzwi się otwierają.
Wiec masz nieszczelnosc gdzies na przewodach prawdopodobnie przy pompce. Czy pompka chodzi glosno przez jakies 5-10 sek??
nie słychać głośno, dźwięk jest moim zdaniem normalny jak miałem w poprzedniej a3. słychać dzwięk jakby otwierało się wszystko, ale otwiera sie tam gdzie kluczykiem się przekręci.
może źle napisałem jak przyciskiem w środku się naciska to słychać pompkę jak pracuje ale to 1-2 sek. może jest nieszczelność na tych przewodach. Jak jest to co trzeba zrobić, żeby to naprawić
Jeszcze do tego problemu doszło podnoszenie szyb. Nie chcą się opuścić/podnieść. Co to może być, że ani centralny zamek i szyby nie chodzą. Jest to wina modułu?
Proszę o pomoc
Dodam jeszcze zdj. modułu. Jest on suchy i nie jest wilgotny.
Na zdjęciu gdzie odgiąłem kabel... on ma luzy w kostce tak około 5mm rusza sie góra-dół.
Tak. Moduł/pompka centralnego w naszych A3 jest odpowiedzialna za centralny zamek, elektrykę szyb i oświetlenie wnętrza.
Dekielek zmieniony więc przy pompce coś było robione pewnie i pewnie był to kompresorek. Popraw te kable żeby dobrze siedziały we wtyczkach i jak to nie pomoże ja bym zrobił adaptacje pompki w VAGu ew sprawdź czy luty w pompce są poprawne
Ok sprawdzę. Ostatnio wszystko ok było jak przyjechałem. Dziś pojechałem do Łodzi chciałem szyby opuścić a tu niespodzianka nie działają. Dobrze, że klima mnie uratowała.
Mam jeszcze stary moduł ale z literką "L" on nie obsługuje pilota. Może jakby przepiął i zobaczył czy działa centralny chociaż, ale pewnie trzeba go zadaptować we Vag'u.
Masz ewidentne niedomagania pompki.
Jesli podmienisz pompke to nie musisz nic adoptowac aby centralny dzialal z klucza czy tez opuszczanie szyb. Mozesz sprobowac i jesli sie okaze ze jest wsio ok to pompka ktora jest teraz jest padnieta.
Czy sciagales ten dekielek??? Sprawdzales plytke/piny po obu stronach??
Wiec jak oceniles ze pompka nie jest wilgotna/mokra????
Sciagnij i zobacz
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)