Ok dzieki za wyjasnienie, wyglada ciekawie ale raczej sobie daruje bo nie bardzo to widze w samochodzie uzywanym na codzien.
Printable View
Ok dzieki za wyjasnienie, wyglada ciekawie ale raczej sobie daruje bo nie bardzo to widze w samochodzie uzywanym na codzien.
mam pytanko . Przyjechalo autko dla kolegi wczoraj z usa w papierach od autka byl rachunek na 500 $ z firmy ktora jest w linku na dole. w dokumentach pisze ze zostal wymieniony filtr i dolozony jakis program . czy ktos jest w stanie powiedziec il mozna dolozyc koni za pomoca tego programu oraz gdzie to mozna jechac zbadac(okolice bielska bialej) , czy takie auto wtedy ma wieksze spalanie>?? silnik w standardzie to 2.0 tfsi 200koni
http://www.namotorsports.net/detail....t_cd/NSOptiCan
no jak okolice bielska-białej to jedź do CompSportu
Nie do Compsportu, bo Compsport nie ma posiada hamowni. Korzystają z hamowni Elprosys w Gliwicach
http://www.klubhamowni.pl/nasi-klienci
Poza tym kolego fryzjerek SZUKAJ. Już dostałeś ostrzeżenie, następne chcesz ?
ok dzieki . a na reszte pytan znasz moze odpowiedz??
Mozemy sprawdzic soft i zrobic diagnostyke takze zapraszamy.
Czy w silnikach 2.0 TFSI montowanych wzdłużnie tzn np w A4 B7 czy w Passacie modyfikacje są takie same jak w poprzecznie montowanych 2.0 TFSI ? Chodzi mi oczywiście o nastepne etapy modyfikacji po sofcie (wymiana turbo na wieksze, HPFP...)
Pzdr
Pytam bo na waszej stronie przy Stage 3-5 dla 2.0TFSI jest gwiazdka '*tylko dla silników poprzecznych' ????
Trzeba zastosować inne turbo,Ic także trzeba jakis customowy zrobić oraz filtr powietrza sportowy jest z oferty carbonio.
S3 grubo nadłubane obraz przyspieszenia do 100km/h
licznik w milach :P
http://s123.photobucket.com/albums/o...t=IMG_0431.flv
Nie będę zakładał nowego tematu, więc wrzucę tu :)
http://www.vaglinks.com/Docs/VW/Misc...SSP_821503.pdf
Dla zainteresowanych - garść ciekawostek o silnikach 2.0T po angielsku.
Np:
"Low Pressure System Prestart Operation
When the driver door is opened, the door
contact switch causes the electric fuel
pump to energize. The purpose of the
prestart is to minimize the start time and
build up fuel pressure more rapidly.
A counter monitors the number of prestarts
and prevents pump damage."
czy też:
"Cold Start Dual Injection
Dual injection is a special mode of operation
for rapid heating of the catalytic converter.
To do this, a quantity of fuel is injected on
the intake stroke at approximately 300˚
before TDC of ignition. The fuel distributes
itself homogenously due to the long gap
before ignition. The second injection occurs
at approximately 60˚ before TDC of ignition
during the compression phase.
The rich mixture that forms around the spark
plug means that timing can be retarded to
a considerable degree without affecting
engine stability."
Gdzieś tam obiło mi się o uszy, że teraz wtryskiwacze wtryskują po kilka dawek paliwa, ale nie wiedziałem, że to jest tak rozwiązane w 2.0T.
Firma H2Sport wypuscila upgrade nieszczesnego popychacza do silnikow 2,0TFSI
http://www.h2sport.com/images/produc..._and_Mount.jpg
http://www.h2sport.com/images/produc...nd_Housing.jpg
Bedziemy testowac i opiszemy co i jak. Jezeli bedzie działac to bedzie to znakomita wiadomosc dla wlascicieli 2,0TFSI.
witam wszystkich
Ze wzgledu na wymuszoną zmianę auta, wybór padł na a3 tfsi Quattro.
Co prawda jeszcze szukam samochodu, ale zbieram już informacje i graty na podniesienie mocy o kilka KM.
Co mam:
Pełną konwersję na k04 (turbo, wtryski. DV) Z golfa 5 230KM
Ponieważ przód bedzie z s3 2009 to oczywiście intercooler ori też
Wydechu nie chcę ruszać. Samochód bedzie musiał przejść przegląd w UK i mieścić się w jakiś normach:p chyba, że nie bedzie wyjścia.
Zastanawia mnie czy bedzie trzeba coś jeszcze jak np. pompa paliwa? Jeśli tak to czy podejdzie od S3 i czy coś jeszcze?
Jaką moc można na takim setupie uzyskać?
W s3 8l wiem do jakich wartości wystarczają ori graty, a z 8p dopiero zaczynam więc proszę o wyrozumiałość
pozrawiam
Mozesz liczyc na ok 300-310ps na seryjnym wydechu z seryjnymi katalizatorami
Dzisiaj stroilismy Sportbacka AXX na K04 i wyszlo 325ps na seryjnym wydechu bez katalizatorow. Wysokocisnieniowa pompa paliwa do takich mocy nie jest potrzebna. Pozatym S3jkowa nie rozni sie wydajnoscia od A3jkowej.
Ten przod 2009.......to nie taki latwy temat bo trzeba fartuchy przespawac do ktorych przykrecasz blotnik.
Jak zawsze rzeczowa odpowiedz:thumbright:
Myślę, że ponad 300KM mnie zadowala biorąc pod uwagę ori korby itd.
Czy intercooler w a3 tfsi bedzie przeszkodą do uzyskania tej mocy bo nie wiem co bedzie pierwsze. Czy modyfikacje silnika czy może przodu co za tym idzie intercoolera?
Jeśli dobrze rozumuje to po zrobieniu całego wydechu można dobić do ok 335KM tak?
A jak te modyfikacje programu, turbiny itd wpłyną na emisję spalin na orginalnym wydechu i na customowym? Bo jeśli i tak bedzie trzeba ''kombinować'' z przeglądem to się nad tym zastanowie
To już chyba rozwieje wszystkie moje wątpliwości:)
ps. Co do tych fartuchów to chodziło Ci o uchwyty czy całe fartuchy?:confused:
Na seryjnej pompie wysokocisnieniowej robimy ok 320-330ps w zaleznosci od sztuki i paliwa na ktorym stroimy, z pompa mozna liczyc na ok. 340-350ps. O korby nie ma sie co bac bo wytrzymuja duzo wiecej. Intercooler z S3 musi byc.....ale to nie problem bo on pasuje p&p zamiast seryjnego z a3jki.
Emisja napewno na seryjnym wydechu bedzie nizsza a czy przejdzie tamtejszy test...hmm nie wiem.
Z tego co wiem to cale fartuchy ale blacharzem nie jestem. Powiedzial mi to gosc ktory taka przerobke robil.
Wiem, że ten temat już wielokrotnie poruszany, ale znalazłem coś świeżego:
http://www.seatcupra.net/forums/showthread.php?t=266452
Może ktoś kto się na tym zna się wypowie :)
Jeżdżę Cuprą z 2007 roku i dolot od TTS nie wchodzi w rachubę. Myślę, że osoby z tego forum jeżdżące Audi, które nie chcą przenosić akumulatora do bagażnika też się zainteresują. Czy taki dolot również zniszczy turbinę ??
Seryjny dolot starcza do 320ps........
Kazdy ktory pokazales oparty jest na filtrze stozkowym ktory w naszych warunkach nie sprawdza sie niestety. Mozna zamontowac dolot z TSI ktory jest bardzo dobry.
Witam,
przeszukiwałem forum w poszukiwaniu podobnego tematu lub kogoś kto miał ten sam pomysł co ja, mianowicie czy spotkaliście się z wymianą całego silnika z wolnossącego 1.6 BGU na 2.0 TFSI? Z moim silnikiem niestety nie da się nic zrobić żeby zwiększyć moc a te 105 km mnie nie zadowala i myślałem własnie nad wymianą całego silnika. Jak byście to widzieli?
slabo szukales bo co jakis czas ktos zadaje takie pytanie, w 8l co chwile ktos chce wkladac zamiast 1.6 np 1.8T
Tylko ze to nie sam silnik, a pol auta, od chlodnic, silnik, skrzynia biegow, przeguby z polosiami, mocowania, komputer,sterowniki, piasty z tarczami i hamulcami, uklad chlodzenia silnika, uklad wydechowy itd itp.
Jaki z tego wniosek ? nie oplaca sie, duzo taniej i szybciej sprzedac auto i kupic takie ktore mogloby Cie zadowolic
Witam, jestem na etapie zmiany turbiny w moim AXX. Zastanawiam się jednak czy kupić nową z S3 czy przerobić swoją K03 na K04 w Karambolu. Co o tym myślicie?
kupić nową, napewno dlużej wytrzyma niż przerabiana
No tak, ale czy cena jest tego warta,nowe turbo w aso kosztuje prawie 6000 zł, przeróbka 1500........
Skontaktuj się z CompSport, chłopaki może mają coś na stanie.
o.k. dzięki
Witajcie!
W nawiazaniu do tematu prosiłbym o poradę kogoś doświadczonego, gdzie najlepiej i w rozsądnej/dobrej cenie zrobic modyfikacje S3 BHZ. Chodzi o zrobienie wydechu, dolotu, pompy paliwa w celu zbliżenia sie w okolice 350KM/450nM.
Pozdrawiam:)
Dzięki za podpowiedź, nie ukrywam, że nasłuchałem się o Was samych dobrych rzeczy i zamierzam się do Was wybrać na wiosnę z moim GTI.
Dotychczasowe mody ,które zrobiłem to:
IC od S3
Dolot Carbonio intake +wkładka k&N
Kompletny wydech Milltek
Wymiana DV,N75 na najnowszy
Gruszka westgate do turbiny ForgeMotorsport z żóltą sprężyną
Program w V-Tech Pomorze
Niestety nie jestem zachwycony tym programem, co chwilę wywala jakieś błedy i wchodzi czasami w tryb awaryjny, do tego moc na hamowni tylko 225KM:(
Jestem umówiony na diagnostykę w tune-up w Gdańsku, ale nie wiele o nich słyszałem. Jestem z trójmiasta i troszkę daleko mi do Was, ale na wiosnę napewno zawitam. Chciałbym wymienić turbinę na K04, wtryski od S3 no i inne potrzebne rzeczy do osiągnięcia min 300 KM.No i oczywiście program.Acha.....i program do DSG, bo podobno ma liltery na 350 NM.... Jaki byłby koszt takiej modyfikacji z częściami? Pozdrawiam
Zmiana
Posyłam jeszcze wykresik z hamowni mojego GTI:-)
Jezu ze dales sie namowic na v-techa! To jest totalna porazka. Do Tune-up wal smialo Rob ogarnie co trzeba i zobaczysz jak samochod odzyje.
Tak, niejednym samochodem i za kazdym razem bardzo pozytywnie czego nie moge powiedziec o v-techu.
Szybki1977
wyrzuć z auta następujące rzeczy:
Dolot Carbonio intake +wkładka k&N
Gruszka westgate do turbiny ForgeMotorsport z żóltą sprężyną
Program w V-Tech Pomorze
a moc będzie taka sama jak nie wyższa
są niepotrzebne, nic nie dają
Spokojnie, kolega troche presadzil po prostu zrob dobry program i bedzie ok.
Akurat tutaj musze przyznac racje krz_p
Duzo zmian nic nie wnoszacych.
Na tym wg forge ten samchod nigdy nie bedzie jezdzil plynnie.
Reszta niech zostanie. Takze zalozyc seryjny wg i jak bedzie trzeba to
Zrobimy Ci nowy software. Zapraszamy do naszego oddzialu COmpsport Lodz tam masz blizej
Niz do Bielska.
P.s.
Po ostatnich testach na hamowni silnikowej z silnika 2.0TFSI BPY osiagnelismy 495ps
Wkleje wykres jutro bo z tel. Nie mam jak
Tez sie zgodze ze nic nie wnoszacych ale tez chyba nie ma sensu wywalac teraz tego wszytskiego i kupowac seryjne graty ;) . Zalozcie jakis oddzial w 3miescie :) .
Trochę późno, stary wg poszedł do kosza:-(, nowego nie bede kupował ,bo na wiosnę planuje K04 założyć. Masz jakiś pomysł ,żeby ten wynalazek spełniał swoje zadanie? Na forum w USA chwalili sobie te actuatory od forge, zwłaszcza,że jest możliwość dostosowania mocy sprężyny.
Sam już nie wiem, namówili mnie w V-Techu, ponieważ stwierdzili, że na ori wg nie są w stanie bardziej podkręcić turbiny,gdyż sprężyna jest za słaba, dlatego tylko te 224KM dało się zrobić. No i ........................kupiłem::-(
http://www.shtuning.pl/Actuator_dla_...T_FSi-232.html
W USA wszytsko sobie chwala tylko ze oni nie wiedza co to 4bieg i gaz w podlodze :-)
Doladowanie nie bierze sie z twardej sprezyny w aktuatorze. Co innego gdybysmy chcieli ladowac 2.0bary. Zakladajac twardsza sprezyne pozbawiamy sie mozliwosci
Sterowania doladowaniem przy czesciowych wychyleniach przepustnicy. Ja nie mowie ze nie da sie tego zestroic. Oczywiscie ze sie da ale normalna jazda nie bedzie juz tak plynna.
Taka rada na przyszlosc. Mniej czytac amerykanskie fora, wiecej Polskie :-)
szpere warto zamontowac ale ma to sens dopiero przy K04. Oleju jesli Ci nie ubywa to zostan przy tym co lejesz.
Swoją drogą, czy ten dolot Carbonio skreślacie definitywnie?
Czy po prostu chodzi o to, że za tę cenę można mieć coś lepszego, a mniej lanserskiego?
Dolot Carbonio nic nie daje......słownie NIC!! testowaliśmy na hamownii.
To jest łapak z karbonu i wkładka k&n do seryjnej "pokrywy" a to własnie ta pokrywa jest problemem a seryjny łapak starcza do dużo wyższych mocy.