powinienies sie cieszyc ze masz juz pw z poprawionej serii, a nie martwic sie kiedy padna i czy tez trzeba regulowac po wymianie czy tez nie :)
Printable View
pjanet mam wrażenie, że wprowadzasz nie potrzebne zamieszanie. To, że inne było postępowanie 2 lata temu, 1 rok temu i w tym roku to chyba normalne. Siemens dysponuje lepszym rozpoznaniem problemu i wraz z grupą VAG ustala takie a nie inne warunki akcji. Jak już pisał Miro te same numeru części nie oznaczają dokładnie tych samych części po stronie dostawcy czyli Siemensa. To, że pracownicy końcowi nie mają pełnego obrazu akcji to nic specjalnego. Wymiana to nie widzimisie ASO tylko konkretna lista numerów VIN, lub ich zakresu, które podlegają różnego rodzaju działaniom.
Ty z kolei na przestrzeni 3h godzin piszesz coś takiego:
Proponuje trochę mniej gdybania, a więcej rozmowy o faktach. Nie wiem czy te wtryskiwacze mają dodatkowe oznaczenia, widoczne bez większych problemów, ale jeśli tak to osoby, które podlegają wymianie mogłby je spisać, to może by była szansa na porównanie. Chociaż nawet jeśli takie oznaczenia są, to 100% pewności nie będzie, bo możliwe, że Siemens i grupa VAG w jeszcze inny sposób tworzą parę wadliwe wtryski <-> egzemplarz auta.
Czytam myślę, dumam i czytam jeszcze raz i dumam i nawet dzwonię.
A jak by ktoś miał auto z Niemczech sprawdził VIN u Nas i tu nie podlega akcji to może by warto sprawdzić to samo w Niemczech ??
Czy za bardzo kombinuje na siłę ?
Ok :thumbright: czekam na info, bo to będzie jakiś konkret.
Dzwoniłem teraz do Magro w Rybniku w sprawie A4 2007. 2.0TDI BRD i nie ma na to auto akcji fabrycznej. Od razu padło pytanie gdzie auto było kupione (a było w Holandii). Otrzymałem informację, że akcja w znacznej większości dotyczy tylko aut krajowych.
Napiszę dla potomnych :) - zauważyłem, że auto po wymianie wtrysków pali mniej, i to o ok 0.9/1L na 100km - trase do pracy pokonuje na tempomacie, dlatego wyniki są miarodajne :)
Dotychczas trasa 25km pokonywana do pracy zużywała wg FIS ok 5,6L/100km a powrót 6,2L/100 - dzieje się tak dlatego, że moje miejsce pracy od miejsca zamieszkania jest niżej w stosunku do poziomu morza :). Po wymianie wtrysków zadowala się pragnieniem 4,7L/100 a powrót 5,1L/100 - wynik powtarzalny od 10 przejazdów.
Dziś zresetowałem licznik długo-dystansowy (20kkm) wskazywał 6,4L/100km. Zobaczymy co pokaże za rok :)
Wiem, że trzeba sprawdzić jak wpływa na to temperatura, opony itd, dlatego napiszę o sprawdzonych wynikach za jakiś czas.
Chyba warto sprawdzic ale pewnosci 100% niema.
Ja odbieram jutro auto z ASO w Holandii z wymienionymi pompkami.
Co do samej akcji jest troche zamieszania na forum. Z tego co czytalem to ludzie pisza ze maja auta z Niemiec a na akcje w Polsce sie zalapaly.
Ja mam auto z Holandii a na akcje w Polsce sie nie zalapalem. Wg mnie osoby ktore sie zalapaly mogly miec przepisane auta na rynek Polski ( istnieje taka mozliwosc ale jest to dobra wola ASO i zalezy jak bardzo ASO zalezy aby taka procedure uruchomic ).
W kazdym razie polecam sprawdzenie auta tam gdzie bylo ona oryginalnie ( pierwotnie ) zakupione.
wczoraj podstawiłem samochód do ASO, sprawdzili pompowtryski i zadzwonili, że są do wymiany więc jesli mi auto nie jest potrzebne to zabieraja się do pracy. pytąłem co z wiązką, ale akcja tego nie pokrywa, wiec w razie "w" kazalem wymienic (408zl po rabacie), sprawdzili mi przy okazji nieodpłatnie układ paliwowy bo wydawało mi się, że ciężko pali (chwała im za to), ale nic nie znaleźli. ksiazki serwisowej nie posiadam (podobno skradziona poprzedniemu włascicielowi), ale nie robili jakos z tego problemów. dzis odebrałem samochod, napewno jest ciszej, a czy cos wiecej to sie okaze. najwazniejsze, że dali gwaranje na 2 lata :)
Jak to sprawdzili ? przecież dostałeś pismo, że są do wymiany ? czy jak to w końcu było ?
Gratuluje :)
dzięki :)
siemens puscil jakas serie wadliwych PD, ale Audi nie ma nr. wtrysków przypisanych do konkretnego auta tylko do pewnego zakresu nr. seryjnych aut w których mogły się pojawić te wadliwe, akcja polega na tym, że ściągają dekiel zaworowy i sprawdzają nr. PD z tymi nr. które są wadliwe, jeśli się zgadza to wymieniają, jeśli nie to po temacie.
Jest po zrobionej duzej trasie. Moje uwagi do silnika z nowymi pompkami.
Auto chodzi dobrze ( jakby lepiej ale moze to tylko wrazenie ). Zauwazylem dziwne wystepowanie turbodziury ( w okolicach 3tys ) ktorej wczesniej nie bylo ( ale jak dobrze przycisne pedal gazu ).
Co do spalania to nie zauwazylem duzych zmian ( jednak wypowiem sie jak wyjezdze caly bak, obecnie mam przejechanie 50% baku a nie posiadam komputera ).
Moje 'obawy' co do pompowtryskow sie skonczyly jednak wrocil problem zapychajacego sie DPFu :) Ostatnimi czasy cos czesto mi sie zapycha 'bez powodu'. Chyba liczba 'problemow' w A3 musi byc stala ;)
Tutaj jest strona z audi.de, na której można sprawdzić akcje serwisowe (jeśli dobrze odszyfrowałem to co jest tam napisane po niemiecku):
http://www.audi.de/de/brand/de/servi...container=page
Kamil89wawa możesz sprawdzić na tej stronie swój VIN?
adwert masz auto z Niemiec, jeśli tak to czy byś mógł sprawdzić ten VIN?
pjanet nie znalazłem odpowiednika tej strony na holenderskiej stronie audi http://www.audi.nl, ale może Ci się uda to znaleźć i sprawdzić dla twojego auta (online)?
Zawsze najlepiej kontaktowac sie z serwisem. Slyszalem w ASO ze akcja jest nowa i moze sie okazac ze auta beda wprowadzane do akcji co jakis czas. Czyli trzeba poczekac ( odczekac ) i drynnac ( udac sie do serwisu ) aby sprawdzic na miejscu swoj VIN a nie sprawdzac przez stronke ktora jak mniemam niema dostepu do baz AUDI tzw on-line.
dzis do serwisu dzwoniłem i faktycznie akcja istnieje :) mój sie załapal heheheh
Czy ktoś wie może czy przepisanie auta na rynek polski coś zmienia? Tutaj akurat info osoby, która ma VW Passata:
http://www.racingforum.pl/index.php?...post&p=1029312
pjanet osoby z forum Passata sprawdzały swoje auta na analogicznej stronie VW, poza tym ta strona jest właśnie online bo w przeciwnym wypadku jaki byłby jest sens? Kwestia braku informacji na stronie może być właśnie kwestią widoczności aut sprzedanych na dany kraj (osobno na Polskę, Niemcy, Francję, Holandię itd).Cytuj:
Witam. Dzwoniłem i nie podlegało auto. Przepisalem auto na polski rynek natychmiast napisali, że auto podlega akcji 23K1 mam naddzieje, że jak zdejmą pokrywę nie powiedzą wracaj Pan do domu :| do którego ASO uderzyć ?? W Rowiński-Wajdemajer przepisałem auto a gdzie wymienić ?
pzdr
Wg mnie podane bazy (linki) nie sa bazami on-line tylko bazami replikowanymi i nie maja bezposredniego podlaczenia do on-line'owych baz AUDI.
Podczas wizyty w ASO VW poprosilem o sprawdzenie historii auta.
Uslyszalem ze AUDI blokuje ( teraz ) dostep i tylko ASO AUDI widzi wszystkie informacje o AUDI. VW moze sprawdzic historie w okrojonym formacie. Ponoc spowodowane jest to faktem wymuszenia serwisowania aut AUDI w ASO AUDI. Do tej pory ludzie z AUDI jezdzili do VW gdzie naprawiali swoje auta ( bo bylo taniej niz w ADUI a czesci te same ). Ludzie z ASO narzedzia i wiedze mieli/maja ta sama a i silniki sa te same to poco przeplacac.
Przepisanie auta na polski rynek zmienia wszytko jeśli masz piezo.... - przepisuj i Ci wymienią.
Problem jest jeszcze tego typu, aktualnie doświadczam mam 2.0TDI 170km BMN padł pompowtrysk 03G 130 073M. I owszem VW ma wprowadzone akcję serwisową na wymianę pompowtrysków a AUDI już nie :( Co za tym idzie silniki tej samej: grupy, daty produkcji z wadliwymi pompowtryskiwiczami SIEMENS nie podlegają wymianie. Jest to bardzo dziwne, jest to kolejna wada silników a AUDI się do tego nie przyznaje. Silnik z przebiegiem 107000tys.
Gościu co ty piszesz :) Zadzwoń chociażby do Rowińskiego i podaj im VIN jak Ci padł to jeszcze łatwiej powinno być :)
Ja auto przepisałem na rynek polski po 24h auto podlegało akcji 23KJ ( jak dobrze pamiętam ) pojechałem gość pyta jaki przebieg 200k i nie miał pan z nimi problemów? NIE - to pewnie nie są te wadliwe. Jak się okazało były ;) Wszystkie 4 wymieniono ;) Na jakie nikt nic nie wie ;)
Pozdro
od 14 stycznia 2013, Seat Polska uruchomil akcje wymiany piezowtryskiwaczy w silnikach BMN, akcja nosi numer 23J6
co ciekawe, Seat podaje jakie numery wtryskow podlegaja wymianie, jest to seria 03G130073M (zastapione "poprawionymi T i zapewne takie wam wkladaja )
seria ta np w a3 byla montowana przez caly okres stosowania BMN, czyli do jesieni 2008
Widac akcja zaczyna obowiazywac w calej grupie VAG ( jak nalezalo zrobic od poczatku ).
Swoja droga to ciekawe ile osob ( wliczajac mnie ) wymienilo choc jedna pompke na wlasny koszt przed uruchomieniem akcji.
Tysiące osób :)
a slyszal ktos o tym ,ze akcja tylko w autach nie starszych niz 5 lat?
Moje auto rocznik 2006 modelowo 2007, wiec sie nie lapie?
akcja to akcja, nie ma znaczenia rocznik auta, moze nie podlegac z innym wzgledow, opisanych we wczesniejszych postach dokladnie
na dwumas w bkd 8p jest akcja do tej pory, a auta juz 10 letnie
silnik BMN w a3 byl od marca 2006
forum techniczne nie sluzy do pogaduszek czy mam czas, czy nie mam, a moze bym pojechal, zadzownil, ale mi sie nie chce
Z ciekawości zadzwoniłem ze swoim BKD i dowiedziałem się że mój vin jest czysty od akcji fabrycznych.
marcinisko, "czysty" tzn. że nie maja ci nic do "zaproponowania" czy że nie było jeszcze nic robione?
ja dzwoniłem i pytałem o jakieś akcje..u mnie wymiana koła dwumasowego w ramach akcji serwisowej wykonana w 2006r.
jesli auto mial jakiekolwiek akcje serwisowe, to ASO nie ma obowiazku o tym informowac aktualnego wlasciciela, tak samo jak o calej historii serwisowej.
o przeprowadzonych akcjach masz info w ksiazce serwisowej (jesli jest oryginalna, bo zaden handlarz ja podrabiajac, akcji nie wbija, nie wkleja naklejek) oraz kolo naklejki z VIN we wnece kola zapasowego, jest naklejka z numerem przeprowadzonej akcji.
jesli auto podlega jakiejkolwiek akcji serwisowej, a na nia sie nie stawilo, to w momencie wklepania VIN do bazy, wyskakuje o tym informacja
przykladowo, wklepujemy WAUZZZ8P1.... , akcja seriwsowa 72b6, 8p 3d model 2004, wymiana zapiecia linki w fotelu kierowcy
lub np akcja sprawdzenia czy zamontowane jest kolo dwumasowe sachs czy luk, jesli luk, to podlega nieodplatnej wymianie.
nie ma znaczenia kiedy auto zostalo kupione i czy bylo serwisowane, jesli producent zalecil dla tego numeru VIN akcje, to takowa jest w systemie, dopoty, dopoki dane auto nie zjawi sie w ktorymkolwiek ASO w Europie i niekoniecznie
dlatego nalezy po zakupie auta zadzownic i zapytac czy na ten numer VIN sa jakies akcje, bo moze sie okazac ze francuz czy inny hiszpan kupil auto w 2003 czy 2004r i tyle go widzieli, a nalezy nam sie darmowa wymiana dwumasa, czy spinek przy wentylatorze
mam nadzieje ze jasno i lopatologicznie napisalem, bo widze ze dalej niektorzy nie pojmuja
tyle
widocznie brzmiales przez telefon niepowaznie, co ja ci poradze
wiec odwiedzcie ASO osobiscie, tez zaraz beda posty ze w niektorych nie udzialaja informacji
moze nie biora was na powaznie
dzial techniczny, piszmy konkrety
end
Ciagnac temat wkcji serwisowej na pompowtryskiwacze Siemensa.
Rozmawialem z ludzmi z ASO i niema zadnego 'dodatkowego' procesu w celu regulacji pompowtryskiwaczy po ich wymianie ktory jest zalecany przez ASO.
A punktu widzenia producenta akcja jest na wymiane i po jej dokonaniu nie trzeba wykonywac zadnych dodatkowych regulacji/kontroli itp rzeczy.
Nalezy pamietac ze na nowe pompowtryskiwacze mamy 2 lata gwarancji czyli jakby sie cos dzialo to mozna smialo reklamowac jak kazda inna usluge wykonana w ASO.
w piątek byłem w Audi Warszawa(mory) Poznańska - auto rocznik 2006 amerykan 2,0T BPY benzyna - jest akcja serwisowa pomimo wieku - chyba cewki.
Umówiłem się na środę - napiszę co wymienili.
Dykta - daj znac jak bedziesz juz po tej akcji (jakies szczegoly). Ja rowniez mam BPY (jeszcze jest w USA). Jak wroce do domu to przejrze papiery co bylo robione w mojej A3 (mam pelny wydruk z serwisu Audi).
Były 3 akcje serwisowe. Z czego 2 można usunąć na terenie Usa ( koleś twierdzi że związane było z innym paliwem).
3 ponoć dotyczy również europy.
W środę po serwisie dam znać, najpóźniej we czwartek.
Była akcja fabryczna 28E9 dotycząca wymiany cewek zapłonowych we wszystkich modelach audi z silnikami benzynowymi.Mi wymienili cewki dwa lata temu podczas wizyty w serwisie.
Wg http://www.audiusa.com/us/brand/en/o...in_lookup.html nie ma zadnych akcji serwisowych dla mojego auta.
W papierach ktore mam z serwisu nic nie zauwazylem o akcjach serwisowych. Pozostaje mi tylko kontakt z ASO zebym byl na 100% pewny.
jestem po serwisie.
Cewki zapłonowe wymienione.
Oprócz cewek były jeszcze 2 akcje serwisowe niestety bezpłatne tylko na terenie Usa.
Poprosiłem żeby sprawdził jakie niestety podgląd był niemożliwy.
Jestem dzis po wizycie w ASO , wymienili cztery pompki. A o gwaracje sie pytalem i Pan z serwisu powiedzial, ze teoretycznie jej nie ma, bo to dobra wola audi ze robi tkaa akcje.
Mozliwe , ze masz racje. Wymienili na nowe wiec powinnas byc gwarancja.
Witam. Mam pytanie moze ktos ma jakies dojscie do Aso zeby sprawdzic numer vin WAUZZZ8P68A054375 kolega ma wadliwe pompowtryski (03G130073M) auto szarpie 4 pompka nie trzyma juz normy... Bylismy w serwisie (Ignaszak Kalisz) i powiedzieli ze auto nie podlega akcji . Auto nie posiada ksiazki serwisowej i nie bylo serwisowane w Aso. Auto z 2007r. silnik BMN.
Czy w ogole zadales sobie trud, zeby przeczytac ten temat?