Pokazane rezultaty 1 do 10 z 190

Temat: 1,9TDI ASZ - modyfikowany – 241KM/463Nm

Threaded View

Data dołączenia
    Sep 2011
    Miasto
    DW
    Auto
    vw
    Model
    Inny
    Silnik
    inny

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez DominN Pokaż post
    Pomiary na trasie mimo, ze robione przez fachowca sa jednak bardzo zalezne od warunkow i dosc wrazliwe. Ot, po prostu ciekaw jestem jakby wygladal wykres z Jetronika czy ECU.
    I wlasnie tu sie mylisz robisz autem na dynomecie 1,2,3,4 pomiary i roznice miedzy pomiarami sa znikome ( 1...2 ps) niezaleznie od tego w jakich warunkach robisz... nie wiem kto kiedys nabredzil o tym ze dynometem nie mozna zrobic powtarzalnych wynikow ale byl niedorozwiniety. dynomet usrednia do tej same normy co kazda obciazeniowka.
    a co do wynikow z obciazeniowki to opcje sa dwie... to samo lub wiecej.
    Cytuj Oryginalnie napisane przez DominN Pokaż post
    Napisz Evo co to za pompki i sprzeglo, bo jest sygnowane Twoim imieniem. Kito zdajsie nie ma nic przeciwko zdradzeniu tajemnicy tylko sam nie wie co tam siedzi. Od razu napisze, ze pytam z czystej ciekawosci, ta informacja do niczego nie jest mi potrzebna, z tuningu swojego disla wyroslem ze 3 lata temu, wiec nie bede przenosic do konkurencji Waszych patentow .
    Ja wyroslem 3 lata temu z podawania wynikow swojej pracy. spedzilem czas nad poszukiwaniem najlepszych rozwiazan nie po to by robil to za chwile kazdy "lepszy". rodzi to niestety pewne komplikacje... wyobraz sobie sytuacje ktore sie zdazaja niestety ze firma A chce cos wiedziec wysyla do firmy B swojego klienta ktory ma za wszelka cene ma zamontowac jakis zestaw. Gdy klient firmy A trafi do firmy przezornej B to zawsze masz opcje dwie, albo chce korzystac z twoich uslug na chwile, albo na stale. Zwykle jest tak ze nie stosuje sie swoich patentow na pierwszy "strzal" wysyla auto w swiat na standardowych przerobkach. a dopiero po upewnieniu sie ze to nie chwilowe zastosowuje sie swoje wydumki. Firma b ma wiecej pracy w tej samej cenie i to jest minus calej sytuacji.
    Reasumujac zestawy moge tylko zamontowac pozbywajac sie numerow katalogowych dla utrudnienia identyfikacji
    Ostatnio edytowany przez Evolution - 14-09-12 o 18:22

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Zasady postowania