Strona 47 z 62 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni
Pokazane rezultaty 461 do 470 z 618

Temat: Forum Kulturystyki i Fitness

kadlubek's Avatar
    Data dołączenia
    Jul 2010
    Miasto
    W-wa / Wrocek / Chełm
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.9TDI AHF
    Podziękował
    38 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez boss777 Pokaż post
    Żart żartami i te łańcuchy

Teraz na poważnie: Mam problem podczas biegania około 1km mięśnie pleców spinaj się i uciskają na kręgosłup (kręgi), ból jest mocny i muszę przestać biegnąc w czym jest problem ??? (rozgrzewka słaba, rozciąganie bardziej pleców ?)

Ja biegam od 4 lat, tylko ostanie pół roku tylko na bierzni przez te warunki (może być od tego winna) ??

(nigdy żadne problemy z kręgosłupem, wszystkie badania ok)

Proszę o pomoc bo jutro nie odpuszczę znowu biegania
    wg mnie za malo wody w organizmie, tez tak mnie lapie czasem ... i tylko taka teorie u siebie dorobilem, pomaga mi robienie "kotow", "swiecy" i rozciaganie kregoslupa przed jakims bieganiem - chodzi glownie o dolne kregi i wogole rozgrzanie dobre
    << Wszystko co łatwo przychodzi nie jest wiele warte >>

boss777's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Słomniki
    Auto
    Inne niż A3
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    359 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez ChiNziR Pokaż post
    boss ile masz lat?
    25 lat

Cytuj Oryginalnie napisane przez ishi Pokaż post
    ....I stawiam boss że nie masz do końca zdrowego kręgosłupu skoro masz jakieś uciski, możesz spróbować jeszcze zmienić obuwie na bardziej profesjonalne i bardziej miękkie no chyba że już takie używasz
    Jaki jestem amator do biegów ale butki to zawsze kupowałem nawet miałem taką manie że do wagi i nawierzchni wybierałem, pamiętam jak miałem jakieś specjalne sznurówki odblaskowe żeby w nocy kierowcy mnie widzieli, podeszwy anty poślizgowe..

Ale to dopiero teraz mnie bardzo boli przedtem nic

Cytuj Oryginalnie napisane przez KiTo Pokaż post
    Bossu a na martwy ciąg nie za dużo wrzucałeś ?
    Tu może kito podałeś dobry pomysł żeby to ćwiczenie odpuścić, bo tu dzwigam dość mocno aż uścisk i palce nie wytrzymują i używam haków, żeby jeszcze więcej wziąść.

Cytuj Oryginalnie napisane przez kadlubek Pokaż post
    wg mnie za malo wody w organizmie, tez tak mnie lapie czasem ... i tylko taka teorie u siebie dorobilem, pomaga mi robienie "kotow", .......
    To na 100 % odpadam ja uwielbiam wodę

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Oct 2012
    Miasto
    Słupsk Pl Rotterdam Nl
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

nowy trening

ChiNziR's Avatar
    Data dołączenia
    Aug 2011
    Miasto
    Krotoszyn
    Auto
    Audi
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.8T AGU
    Podziękował
    18 razy

Domyślny

http://www.fizjoklinika.com/lumbaliz...ralizacja.html

Ja mam niestety coś takiego... Wszystko było ok, aż pewnego dnia kręgosłup zaczął boleć, boleć i boleć... Ale już się przyzwyczaiłem, odczekałem troszkę i od ponad pół roku cisnę dalej na siłce
    Black A3 1.8T AGU by ChiNziR - second life

Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    we
    Auto
    3BG
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    50 razy

Domyślny

boss777, ile km robisz w ramach treningu? mnie też kiedyś plecy bolały jak zaczynałem swoją przygodę z bieganiem, ale z czasem musiałem zacisnąć zęby i biegać dalej aż w końcu przeszło. Powiem Ci że przy bieganiu zawsze coś boli i nie ma od tego odstępstwa musi boleć jak mają być wyniki

boss777's Avatar
    Data dołączenia
    Apr 2011
    Miasto
    Słomniki
    Auto
    Inne niż A3
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    359 razy

Domyślny

Cytuj Oryginalnie napisane przez r4d3on Pokaż post
    boss777, ile km robisz w ramach treningu? mnie też kiedyś plecy bolały jak zaczynałem swoją przygodę z bieganiem, ale z czasem musiałem zacisnąć zęby i biegać dalej aż w końcu przeszło. Powiem Ci że przy bieganiu zawsze coś boli i nie ma od tego odstępstwa musi boleć jak mają być wyniki
    Teraz to do 1,5 - 2,0 km później ledwo mogę nawet chodzić (w tamtym sezonie 5 km co drugi dzień)

Spróbuje oczywiście jutro biegać bo nie odpuszczę bo kondycja musi być Dam znać jak pójdzie, spróbuje bardziej się rozgrzać i odpuszczę martwy ciąg w tygodniu.

Cytuj Oryginalnie napisane przez ChiNziR Pokaż post
    Ale mnie pocieszyłeś

Zbanowany Zbanowany
    Data dołączenia
    Oct 2012
    Miasto
    Słupsk Pl Rotterdam Nl
    Auto
    a3
    Model
    A3 8L 3d
    Silnik
    1.6 AEH
    Podziękował
    8 razy

Domyślny

bossu też czasem mam problemy z bólem czasem to aż nie mogę chodzić ;/ kłucie pod łopatką

GisB's Avatar
    Data dołączenia
    May 2012
    Miasto
    Dublin/Bialystok
    Auto
    Audi
    Model
    A3 Sportback
    Silnik
    2.0T BWA
    Podziękował
    20 razy

Domyślny

boss777 jezeli wczesniej biegales na biezni i nie miales klopotow z plecami to napewno nadwyrezyles odcinek ledzwiowy ktoryms z cwiczen, najprawdopodobniej martwym ciagiem, albo przysiadami (mowa o naprawde ciezkich seriach). Jezeli cwiczysz typowo silowo to popraw technike, albo sproboj tzw techniki sumo w martwym ciagu. Rozciagaj sie przed i po bieganiu obowiazkowo, a najblizszy miesiac odpusc martwy ciag i przysiady na rzecz rozciagania dolnego odcinka.

Imo Mocno Ci te plecy siadly skoro biegac nie dasz rady.

(A)rturo's Avatar
    Data dołączenia
    Oct 2005
    Miasto
    Bełchatów
    Auto
    E63s W212
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    5 razy

Domyślny

Na kregosłup lecze się od lat, teraz mam najgorzej, poznaje metodę Mackenziego, poczytaj w necie bossu, ja juz wszystko przechodziłem.
    Najwazniejsze cwiczenia odpowiednie od tego mackenziego i prawidlowe postawy siedzenie, spanie, chodzenie
    Musiałem zrezygnowac z pewnych ćwiczen na siłce, mam trenera i robimy tylko takie ćwiczenia ktore nie obciazaja mi kregosłupa.
    Nigdy nie robiłem martwego ciągu, zacząłem miesiąć temu od 40kg aby technicznie się wbić, teraz doszedłem do 100kg i 10 powtórzeń i jest ok, moja postawa jest coraz lepsza
    Było: A3 8l, S3 8l, Evo IX, Evo X; F10; A6 c7 3.0bTDI 380KM@770NM; W212 E63s 700KM@1000NM
    Obecnie: S1000XR | A4 Allroad 8W9 | Jeep WJ 4,7 V8 | Fiat 126p 1982 | -> soon...

Data dołączenia
    Jun 2011
    Miasto
    we
    Auto
    3BG
    Model
    Inny
    Silnik
    inny
    Podziękował
    50 razy

Domyślny

doświadczenia z ciężarami nie mam w ogóle więc temat dla mnie całkowicie obcy w tej sytuacji sproboj biegać na miekkim podłożu jakiś mały off road po lesie bądź łagodniej droga grunowa, szuter, bieżnia. Dobrze się rozgrzej, porozciągaj i rób na początek czas po 6min/km. Po 20km już nic nie boli

Strona 47 z 62 PierwszyPierwszy ... 37454647484957 ... OstatniOstatni

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Zasady postowania