U mnie nagrzewa sie po ok 10-15 km ale ja trzymam auto w garazu a to ma znaczenie. jak jezdzisz rano to ustaw klimatronik na 19-20 stopni, a nie od razu na fula, szybcie zlapie temperature.
U mnie nagrzewa sie po ok 10-15 km ale ja trzymam auto w garazu a to ma znaczenie. jak jezdzisz rano to ustaw klimatronik na 19-20 stopni, a nie od razu na fula, szybcie zlapie temperature.
|
koledzy co powiecie na temat postu #45?
Teraz przejechalem niecale 10 km i mialem 90 C. Ale klimatronik ustawilem na 19.
Prawdopodobnie zaświeca Ci się kontrolka o zbyt niskim poziomie płynu, to norma kiedy przychodzi zima. Trzeba nieco dolać i problem z głowy. Ewentualnie przeczyścić druciki w zbiorniczku, bo mogą nie pracować poprawnie. A co do duszenia się to przyczyn może być wiele - kąt wtrysku, świece, wtryskiwacze, kiepskie paliwo, zapchany filtr paliwa. Zgaduj zgadula.
w takim razie sprawdzę świece, ponieważ wtryskiwacze powinny byc wporządku bo wcześniej problem nie występował a filtr paliwa mam nowy. Ropa to tylko z orlenu jak narazie. Czasami Verva czasami zwykła. jeszcze nie wiem co z kątem wtrysku
Okropne te mrozy. Nawet na kierownicy mam lekkie oblowacenie
Oczyszczenie tych drucików jak najbardziej pomaga. Ja to zrobiłem nożyczkami tak jak Mariusz podpowiedział i jest ok. Dzięki za porade.
CCCO
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)